Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 27 iulie 2011

Blestemul țiganilor romani!

Ce viziune ampla asupra unui popor pot ascunde câteva cuvinte.
Si totusi o tara precum Argentina care a arătat maxima toleranta refugiaților nazisti si care a lansat tangoul in lume nu este demna de asemenea titluri chiar si cele din tabloide.
Cum este posibil ca absorbind dupa WWII zeci de mii de europeni sa ia doar puritatea rasiala si intoleranta de la  acestia. Si de ce oare este predispusa la excese de gen razboiul Falkland si turbulente sociale de tip criza financiara din anii 1980 si 1999? Mult mai usor se exprima prin sport in fotbal, rugby , baschet si nu numai.
Si fiindca veni vorba de fotbal iata si miezul problemei. Un contract semnat in octombrie 2010 intre doua parti. FRF si AFA. Cu clauze clare si cu obligatiile financiare îndeplinite la zi din partea FRF.  In lumea fotbalului Argentina este un "nume" si nu o fosta speranta, actuala echipa de urna a IVa precum Romania.
Contractul este complicat pentru ca implica o decizie FIFA. Si FIFA numai de probleme de genul asta nu mai are timp cand coruptia din curtea ei e maxima.
Si la noi  procesul de beatificare a dlui Mircea Sandu si a onor FRF cat si setea de putere a dl Oprescu primesc o lovitura dura. Poate chiar meritata. Pentru dl doctor am si eu un sfat: "Ia si mataluta o aspirina ca viata e perversa".
Un lung si costisitor proces se va desfasura intre FRF si AFA. Cred ca AFA va vira avansul inapoi si va astepta așternerea prafului peste eveniment.
Au si ei scuzele lor:
- au ramas fara antrenor;
- la Copa America au fost varza;
- granzii Real si Barca au pus presiune pe AFA pentru proprii jucatori;
- deplasarea era anevoioasa si mai mult ii incurca.
Totusi un contract este un contract. Este esenta capitalismului. Este la fel de sfant ca juratul pe Biblie.
Cine nu respecta un contract sa plătească.( Asa si un bilet emis si încasat banii pe el naste obligații similare unui contract) .
Deci normal ar fi ca AFA sa despăgubească FRF-ul si FRF-ul sa despăgubească cumparatorii (pe langa returnarea banilor). Amatorismul si diletantismul trebuie sa dispară de la un nivel in sus.

Si noi plătitorii de bilet. Am ramas si f.... si cu banii luati.Rusine!
La "Trebunal bibicule" ar trebui sa fie deviza zilei.

Noroc ca nu a organizat Basescu meciul ca urlau tonamatele.

Pacat ca singura noastra eticheta la nivel mondial cand suparam vreo natiune mai simandicoasa este "TIGANII".
Nu ma simt si nu vad in jurul meu "realitatea" asta. Dar a devenit deja un "BRAND". Problema in sine exista si nu se va rezolva niciodata daca nu crestem nivelul intelectual, social  cat si gradul de civilizație al conaționalilor nostri. Si ei sunt o parte a natiunii romane. Si uneori chiar ajung sa o definească.
Sau dl. Kogalniceanu s-a grabit sau a trait inaintea vremurilor sale.
Dixit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu