Totalul afișărilor de pagină

luni, 18 iulie 2011

Impozitul pe piscina

Anul trecut grecii luau in considerare taxarea proprietarilor de piscine dupa o atenta monitorizare a tarii cu Google Earth.
Si nu era o idee prea rea. E greu de acceptat ca o tara sa fie bogata si un guvern pauper. Doar daca nu e condusa de imbecili sau de rauvoitori.
Cum asa nu se pune in totalitate problema, pe la noi ce a mai ramas de taxat?
Pai intr-adevar proprietatile sunt taxate lejer. Si degeaba e legea cu mai multe proprietati, ca nu se aplica bine.
Marii smecheri au zeci de case "pe persoana" si platesc cate 200 ron/an/ditamai vila la o zvarlitura de bat de centrul orasului. Normal ca nu lasa la pret. Singurii care vor sa lase la pret sunt ceva disperati care au nevoie urgenta de bani si singura lor avere este o casa (mai bine zis un apartament la bloc). Si aici este o discutie cu armata de milionari creata de Iliescu imediat dupa Revolutie cand orice chirias a cumparat pe preturi de nimic casa in care locuia. Si asa au ajuns toti sa aiba bunuri imobiliare de peste 50.000 euro. Care acum sunt pline de pensionari care nu au cu ce sa le intretina si fac frigul iarna maxim o persoana sau doua in apartament de patru camere.
Singurul lucru suprataxat cu adevarat in Romania este munca salariala cinstita dupa un program 9-18. Nu pe drepturi de autor sau pe conventie. Ci armata de oameni care se scoala in fiecare dimineata si ia drumul serviciului intr-un oras supraaglomerat si poluat, care isi platesc cu corectitudine taxele si impozitele la stat si care tin in spate cel putin un asistat social (cu toate ca proportia este de 1/1.3). Cum poate progresa o societate care suprataxeaza munca si lasa celelate impozite modice pentru smecheri?!
Ce valori morale incurajeaza acest gen de abordare?!
Nu cumva vorbele : "Cine e harnic si munceste sau e prost sau nu gandeste!" dau adevarata valoare a ceea ce se intampla in tara asta?
Pentru ca s-a dovedit ca mare parte din angajatii statului tin de slujba doar pentru a patrunde in sistem si de acolo de a prospera pe caile doar de ei stiute (nu numai) si de a face averi in doar cativa ani.
DA. Sunt pentru confiscarea averilor nejustificabile.
DA. Sunt pentru suprataxarea afacerilor din paradisuri fiscale.
DA. Sunt pentru o corecta aplicare a impozitelor pe proprietati si pe pamanturile intravilane. Mai ales pe cele lasate in paragina si nici macar ingradite cu o sarmulita.

DA. Sunt pentru relaxarea impozitarii muncii.
Si pentru o relatie corecta STAT-CONTRIBUABIL.

Nu gasesc o culme a luxului o piscina. Poate in alte conditii economice ar fi o normalitate.
Dar cand esti pe pierdere cu firma, conduci super masini si iti faci si piscina, parca pute ceva in toate astea.
Oameni bogati sunt peste tot in lume. Dar parca unii au in spate generatii de munca si truda si nu o plesneala de cativa ani.
Doar un stat slab si corupt poate genera atatia bogatasi si poate crea asa o prapastie intre cei cativa smecheri si restul populatiei.
Statul social a murit.
Statul capitalist cu adevarat inca nu s-a nascut.
Atunci in ce fel de stat traim noi?
Oare Cosa Nostra exista doar in Italia?
Oare balamucul legislativ este intamplator?
Oare proprietatile confiscate de comunisti vor fi vreodata returnate pe deplin?
Si intrebari ar tot fi.
Sa vedem cine raspunde la ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu