Totalul afișărilor de pagină

marți, 5 iulie 2011

Maica Rusia

Indiferent de cine o conducea, Maica Rusia a simtit nevoia sa-si scalde piciorele in Oceanul Indian, in Marea Adriatica si eventual in Marea Egee. Pentru aceste tratamente marine cu aerosoli a trudit secole intregi si generatii de soldati au fost ingropate ba prin Afganistan, ba prin Pasul Shipca, ba prin campiile Sileziei si Panoniei.
De la Dimitrie Cantemir incoace a descoperit si Litoralul romanesc al Marii Negre si fiind in drumul ei spre Tarigrad a facut eforturi mari de a ne elibera de jugul otoman. Otomanii erau protectorii si Rusii erau eliberatorii. Noroc ca pe romani nu ii intreba nimeni ce vor.
Si cu atitudinea asta au ramas de atunci.
Romania le pare a fi o Gubernie pierduta si cam recalcitranta.
Cu toate ca a fost in blocul sovietic rusii nu au putut sa subjuge cum au vrut ei Romania. Si tare mult ar mai fi vrut. Asa ca au inceput sa-si recrutreze si infiltreze oameni in toate structurile statului (chiar comunist fiind).
Dupa Lovilutia lor, au rasarit si toti servitorii acoperiti sau nu.Si s-au pus la masa Puterii. Noroc cu americanii. Care le-au dat putin la geoale. Si asa cu idealurile comuniste intinate, am mers spre capitalism. Si ce drum.
Si cine a preluat puterea economica? Si resursele tarii? Si sistemul bancar? Curat independenti suntem.

Si asa din senin se apuca cineva din interiorul sistemului bun cunoscator al patriotilor si al tradatorilor sa fluiere in biserica. Adica sa comenteze ceva care a sunat "ca dracu" in urechile Rusiei.
Adica ce pact Ribbentrop- Molotov ; ce tezaur; ce Basarabia si Nordul Bucovinei?
Cine e asta de are curajul sa ne sfideze pe noi? Istoria este cea scrisa de noi si asa va ramane! Asta se aude de la Kremlin.

Am mai scris pentru o normalizare a relatiilor cu Rusia.
Dar o normalizare in genunchi nu este o normalitate. Si nici nu da rezultate.
Asa ca sa ne asteptam la umblat la pretul gazelor si la atacuri in presa (parca mai era nevoie de alte tonomate, sau tot alea?).
Cert este ca suntem in UE, NATO si la Kogalniceanu si Deveselu  flutura si steagul Unchiului Sam.
Mai bine sa nu avem vize de USA dar sa fim tratati ca niste parteneri decat sa avem gaze ieftine si sa fim calcati in picioare.
Sa nu ne facem iluzii ca Ursul este mort. Este doar putin ranit si isi linge ranile. Dar va fi iarasi ca nou.
Si atunci sa ne tinem.
Daca Romanovii aveau frica lui Dumnezeu si erau rude mai cu toti regii Europei, noua elita KGB este atee si este ruda doar cu cine vrea ea. Si nu prea vrea cu nimeni.
Daca de criza nu prea scapam, daca politica interna este cum este ( multumim si aici Rusiei) macar sa avem o voce neemasculata in politica externa.
Omul spune ce are in gusa. Si nu conteaza ca multi nu accepta asta.
Macar cu asta sa ramana in Istorie (daca cu Schengen mai intarzie).
Vant din pupa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu