Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 27 iulie 2011

Medicamentele care ne falimenteaza

Iar o sa scriu de cata dreptate are domnul Președinte. Cum le stie domnia sa  pe toate! Dar cum nu se schimba nimic.
Am avut si eu ocazia sa cunosc doi dintre regii medicamentelor de import. Școli diferite, origini diferite dar o singura voința.
Unul era băiat de fost ministru ceaușist si avusese de mic tot ce isi dorise. Chiar săracul lui tata  reușise sa-i clădească o afacere cu import de medicamente pe vechile structuri. Si asa cu chiu cu vai încerca sa nu depășească  25 % din piața. Afacerea era tare grea in ultimul timp si nu mai era ca pe vremuri cand banii curgeau șiroaie..  Devenise distribuitor unic in Romania a unor firme de prestigiu si avea un portofoliu impresionant printre altele si de produse cosmetice. Bucureștean fiind, făcuse Medicina si acum o practica vânzând medicamente. In casa lui s-a perindat toata crema ministerului si a casei de asigurări. Isi contruise o casa in Cotroceni unde ținea petreceri rafinate. In garaj avea trei mașini cu peste 1.000 CP. Un BMW Alpina M3, un Audi S8 si un VW Phaeton. Schimbase deja trei neveste si renuntase la mersul la Starea Civila. Era  un om al momentului si momentul se prelungea de peste un deceniu si nu avea nuanta politica. Era prieten cu toti.
Si ce este rau in asta ??!!
Rau este ca se crease o retea de doctori care prescriau doar medicamente scumpe importate doar de el si ca platile catre firma lui sa faceau cu prioritate din motive bine stiute. Si ca banii erau plimbati prin vreo doua paradisuri fiscale pana a ajunge in conturile lui de la Monte Carlo.
Al doilea era de origine mai modesta si era din Buzau. Incepuse imdeiat dupa '90 sa aduca Trabanturi si alte rable din Germania. Avea inca doi asociati mari experti in dat cu pumnul. Dupa prima suta de masini au inceput sa tinteasca mai sus. Si asa au pus ochii pe o ruina pe langa Piata Romana. Si au refacut-o cu bun gust. Se lauda: Am bagat 100.000 DM in sediul asta dar o sa iau ochii la multi straini si o sa fac de zece ori mai mult. Asa ca dupa o banala raceala a intuit puterea Piramidonului. Si mai ales cati bani poate face daca se apuca sa importe asa ceva. Zis si facut. Au inceput cu un TIR pe săptămâna si ajunsesera la 20 pe zi.  Au pus director general un fost stab din minister si au inceput sa unga mecanismul Si ei s-au multumit cu 25% din piata    si au facut si ei totul sa ramana acolo. La ei sistemul era de premiere cu vacante a oamenilor din minister , de la casa de asigurari , de prin spitale cat si de la directiile sanitare. Toti erau ca o mare familie fericita.
Si el si-a construit o casa dar prin Pipera si pe la Snagov, avea aceea pasiune pentru  masini dar pentru Mertzane si nu a divortat, dar si-a trimis nevasta cu copilul in Anglia la studii. Pachetul Gradinita-Facultate. Si el saracul a ramas singur in Bucuresti. Singur-Singurel!!!???? Nu tocmai. Avea o pasiune pentru blonde de pana in  21 de ani. Dar cum lucra la scara mare si blondele erau tot en-gros.
Doi oameni, doua destine. Ar fi o poveste frumoasa daca de ea nu ar depinde milioane de bolnavi din tara asta.
Romanii sunt cam ipohondrii, mari amatori de medicamente (eventual prescrise de vecini) si cu viziuni diferite asupra doctorilor.
Cei tineri prefera sa se diagnosticheze si trateze de pe net.
Cei batrani stau ore in sir la usa medicului de familie pentru un panaceu universal sau umplu Camera de Garda de la orice spital cu faima.
Mai exista o minoritate care se trateaza pe la vraci , tamaduitori, energeticieni sau alti frecangi si paranormali. O si mai mica minoritate cred ca doar Biserica sau Duhovnicul au cheia vindecarii lor si uita ca nu intodeauna bolile trupului pot fi vindecate cu puterea cuvantului. De un cuvant care opereaza sau face transplant inca nu am auzit. Asa ca trupul nostru are nevoie de ingrijire de specialitate.
Si cea mai mica si mai mica minoritate merge la  "Allgemeines Krankenhaus der Stadt Wien - Medizinischer Universitätscampus" .


Chiar si cand ne operam la coloana!!!!
Coloana infinitului eventual.


Acum cateva zile am cautat un unguent produs de un farmacist in laborator.. Am intrat in peste 50 de farmacii , am cunoscut peste 47 de farmacisti. Care cu usoara jena au recunoscut ca ei nu fac decat sa vanda produse importate.
Pacat ca inca o frumoasa meserie  (cu facultate la activ ) a cazut in derizoriu, munca putand fi suplinita si de fatuci cu profesionala la baza. Sa vinzi nu e asa greu daca exista cerere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu