Totalul afișărilor de pagină

marți, 19 iulie 2011

Focoasele Romaniei

Totul a inceput cu o clasica suveica de pierdere a urmelor. O firma din Romania a trimis marfa la reparat in Bulgaria dupa care o alta firma din Bulgaria  impacheta marfa conform standardelor NATO dupa care marfa iar era trimisa in Romania si de aici (cu urmele pierdute) la destinatia finala.
Asa trebuia sa fie pe scurt povestea FOCOASELOR.
O metoda brevetata si deja cunoscuta a traficului de arme. Usor nebagata in seama de NATO si UE caci o practica tari sarace si cu industrie de armament inca activa dar nu de componente de inalta precizie.
Si in tot acest drum deja batatorit ce se intampla?
Peste povestea traficului cu arme se suprapune si povestea micului traficant cu combustibil. In esenta amandoi doi gainari care fac si ei specula, unul la scara mica si altul la scara mare.
Asa ca sa zicem "DOREL" mecanicul de pe locomotiva avea un "smen" aranjat cu varul lui din Stanesti -Giurgiu  ca sa-i lase 70l de motorina de la MApN luata de la Zarnesti pe doua banite de porumb primite  de la cumnatul sau din Chitila care asa aflase si el  de transportul special.  Cumnatul participase si el la transporturi speciale pe vremea lui Trutulescu si se alesese cu bani de un ARO 244. Ce vremuri!
La transport trebuia sa mai participe si un grup de 10 jandarmi. Toti erau tineri si luasera BAC-ul inca de anul trecut la a patra incercare si acum  faceau la seral a doua facultate particulara.
Toti jandarmii erau disperati. Emisiunea lor favorita era exact programata in timpul acestui transport special.
Cum erau ei sa piarda "50 de minute cu P si L" de pe Romania Cultural. Asa ca hotarara sa opreasca trenul  in statia Radulesti-Teleorman si sa se uite la un LCD atarnat in birtul haltei la emisiune.
Zis si facut. Au avut trairi semiotice ascultandu-i pe cei doi si chiar un catharsis mic la final.
Dar asta dadea peste cap planurile lui DOREL. Doua ore intarziere si il pierdea pe varul din Stanesti -Giurgiu care nu avea telefon mobil de frica "agenturilor". Asa ca puse mana pe mobil si-si suna cumnatul din Chitila. Cum semnalul era prost (erau fix in zona de 0.00001% neacoperita de GSM, nu conteaza ce culoare avea operatorul sau ce emisiune de talente sponsoriza) cumnatul a inteles pe jumatate mesajul si in consecinta a luat cu el si 20 de zilieri mai colorati sa mearga la Stanesti -Giurgiu unde urma sa-l anunte pe varul lui DOREL de schimbarea de planuri si sa verifice cateva vagoane.
Cu doua ore intarziere (din motive de cultura cu premeditare; daca la scoala nu facem carte, macar sa rupem TV-ul) trenul ajunse in Stanesti -Giurgiu. Acolo Dorel transfera cei 70 l  de motorina din tren in autospeciala cumnatului insotit de var.
Daca tot venira cei 20 de zilieri nu putura sa se abtina  sa nu desfaca sigiliile de la un vagon si acolo vazura patru lazi pe care scria Made in URSS (de fapt CCCP). Pai cine mai are nevoie de marfa din URSS isi zisera. Si HOP cu marfa la autospeciala. A fost un nou record. Patru minute si 20 de secunde cu tot cu ruptul sigiliilor si adus lazile la masina.
Chiar erau buni in ce faceau. Nu degeaba se antrenasera ei pe centura in padure la Mogosoaia. Acolo devalizau TIR-ul in 10 minute pana sa repare drumul si sa-i lase someri.
Asa ca plecara cu marfa fara ca Dorel sa stie, acasa in Chitila.
Noroc ca au auzit la stiri de FOCOASE si au scapat repede de ele unele chiar langa calea ferata, altele intr-o fantana colmatata si ultimul focos intr-o hazna. Ca sa fie exact ca situatia Romaniei.
Doamne cum a ajuns hotul sa fure de la hot. A inebunit lumea de tot. Parca si cand furau masini de lux nu era atata stres. Si cu Merzanul lui nea JJ parca nu au urlat televiziunile atata.
Ce dracu' sa mai furam si noi si de la cine? Se intreaba azi lumea "buna".
Cam asta a fost misterul FOCOASELOR.

Mai ramane misterul profesorilor care mai intai trebuiau sa dea BAC-ul si ei pana sa ajunga la titularizare. Dar pe ei cine sa-i mai corecteze?
Ramanem o tara de "DOREL si neamurile" si asta chiar e de plans.

Sunt uimit cum poti face UN AN SI PATRU LUNI de inchisoare fara sa fi judecat! Si daca fapta ta necesita o sentinta mai mica? ( Nu cred ca e cazul aici)
Dar ca principiu e vorba.

Astazi am avut surpriza sa vad politisti agitandu-se pe la OBOR ca pe vremea lui Ceausescu. Erau sincer disperati.
Si am aflat curand si de ce.
Trecea BOC in drum spre China Town. In Merzanul lui cu geamuri fumurii  cu o suita de alte 6 Merzane, 2 BMW-uri si patru motociclisti. Noroc ca aglomeratia de la Colentina / Ziduri Mosi (intrarea in piata Obor) nu a prea tinut cont de protocol si coloana a trebuit sa incetineasca de la 100 km/h la 30km/h. Si ce urlau sirenele. Si ce mai fluierau politistii. Dar ai nostri ca brazii. Imperturbabili.
Poate daca mergea cu viteza mai mica dl. BOC simtea mai bine pulsul tarii (sau poate simtea si oua si rosii) caci asa era starea de spirit.

Aici la buzele Orientului viata trebuie luata mai in deradere!
Sau oare NU?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu