Totalul afișărilor de pagină

luni, 11 iulie 2011

Buteaia e rupta din rai!

Bravo Lucian Bute!
Ne readuci aminte de seriozitate, modestie, patriotism, munca si sudoare valori cam uitate pe plaiurile tale natale.
Si asa s-a mai scris un episod din sirul victorilor tale in lumea boxului.
Caci nu prea mai aveam motive de mandrie  in ultimul timp.
Dar o usoara urma de regret tot exista. Si aceea este ca in Romania performantele tale ar fi fost imposibil de atins.
Si de ce?
In primul rand in Canada s-a format o adevarata scoala de box cu un sistem de management performant si cu urmarirea complexa a sportivului. Am fost impresionat si de doamna nutritionista si de metodele ei stiintifico-futuriste de nutritie. Asta deja este aproape arta. Nimic nu este lasat la voia intamplarii.
Singura intamplare era clipa exacta cand stanga lui Bute va lovi necrutator din nou.
La inceput eram sceptic (pana sa inceapa meciul) in privinta valorii adversarului tau. Si deja eram intoxicat cu stiri despre aranjamentele stil Iacob-Ridzi de la aceasta gala.
Cand a inceput meciul am intrevazut in francez un adversar redutabil. Si asa si a fost! Meciul s-a terminat in repriza a patra nu pentru ca francezul ar fi fost slab, ci pentru ca Bute a fost magistral.
Si pana la urma felicitari si doamnei Udrea.
Cele rele sa se spele, cele bune sa se adune.
Si tinand cont ca am primit si bani europeni pentru gala (eveniment singular in istoria UE) atunci avem imaginea unui eveniment reusit.
Sincer atmosfera din sala nu a diferit de cea de oriunde.
Si asta ne dovedeste ca noi nu suntem nici mai rai nici mai buni decat lumea civilizata (ma rog o parte din noi si o parte din ea).
Si cum frumos a spus Bute in romana " VIVE LA ROUMANIE"!

In rest a fost si Bon Jovi pe la noi. Si iar a fost frumos. Si gustul nostru spre normalitate a mai avut parte de o degustare din ea.
Pasajul Pipera - Barbu Vacarescu avanseaza rapid; zona adiacenta Pasajului Basarab este varza si nu stiu de ce au asteptat sa vada cu ochii lor cum se blocheaza Titulescu non-stop.
Altfel caldura mare Mon-Cher!
In Bucuresti se circula relativ bine (se vede ca sunt concedii), doar astazi am fost socat de ce am vazut pe Bd. Dimitrie Pompei. Nebunie. Sute de masini parcate care pe unde (doar prin copaci nu le-am vazut inca). Si de ce?
Simplu. Onorata administratie a Parcului IRIDE a hotarat sa puna bariere si sa perceapa 55 euro/luna pentru parcarea in incinta complexului. Si de aicea toata nebunia. Normal ca nimeni nu vrea sa plateasca (de unde) si toti vor sa vina cu masina la serviciu.
Aici este o alta problema cu mentalitatea romanului referitoare la transportul in comun. ESTE DOAR PENTRU SARANTOCI. Cine are masina nu se poate umili cu milogii prin metrou si prin tramvaie si autobuze.
Decat sa stai strivit si sa mirosi a transpiratie  mai bine mergi cu masina platita din greu si alimentata cu benzina scumpa pe drumuri proste si in aglomeratie! NU?
Calitatea vietii in Bucuresti este deplorabila si mai este si scumpa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu