Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 3 martie 2012

Cronos a ajuns la 82 de ani

Creatia arata dupa chipul si asemanrea Creatorului. Aici nu putem vorbi de o asemanare fizica ci doar psihica.
Sa vedem ce spune legenda. Cronos (I.I) este fiul Uranus (sa zicem dictatorul N.C) si al Gaiei ( sa zicem D.S.S). Dupa ce a crescut mare si fericit ideologic a intrat in dizgratia lui Uranus si a trebuit ascuns de Gaia (sa zicem la Iasi) pentru a supravietui (cel putin politic). Dar zilele lui Uranus erau numarate. Cronos primise o secere (si un ciocan eventual) de adamantiu de la Gaia. Si la solstitiu lui 1989 a reusit reusit sa-l alunge pe Uranus, iar de Craciun a realizat si paricidul (fizic si ideologic). Prima lui grija a fost sa o salveze pe Gaia de furia pamantenilor. Apoi impreuna cu Gaia a reusit se preia puterea in mod aproape pasnic. A avut nevoie de ceva teroristi  pentru a se legitima  el si echipa lui de Furii, Giganti si Nimfe strans unita in CFSN.
Si asa a inceput sa modeleze tara pe care a cucerit-o. Si naravurile s-au format tot in aceeasi perioada.
A pus baieti tineri si destoinici sa guverneze tara. Oare cine mai facea parte din guvern in perioada 28 iunie 1990 - 16 octombrie 1991 :
Petre Roman ;
Adrian Nastase ;
Theodor Stolojan ;
Victor Babiuc ;
Andrei Plesu ;
Traian Basescu ,
astea doar cateva exemple.
Oare toate aceste nume impreuna cu taticul lor spiritual (cu voia dumneavoastra ultimul pe lista I.I.) or avea vreo vina pentru coruptia , jaful si imbecilizarea tarii????
Ma intreb si eu asa. Toate relele sunt de pe vremea lui Ceausescu?
Sau verocitatea tinerilor lupi politici si a camarilei lor a adus tara in situatia de fata.
Sunt oare aceleasi nume care se tot plimba pe la putere de vreo 22 de ani? Si se mai plang ca nu pot schimba nimic? Sau chiar ei sunt sursa raului? Ucenicii care si-au depasit maestrul. Si caruia ii trimit trandafiri albi in semn de puritate la aniversare!
Da !!! I.I. nu a fost interesat de bani. Dar mai bine era. Lua si el un milion, doua de dolari dar avea grija ca suma asta sa fie un barem maximal si pentru ceilalti. Asa a lasat furtul fara reguli si limita maxima nu a fost stabilita.
A stiut de fiecare ce ii poate pielea. Si de Petre Roman a stiut si cu greu a scapat de el. Si de Adrian Nastase a stiut si totusi i-a stat alaturi mereu, a stiut si de Theodor Melescanu si cam de toti. Ca doar avea serviciile la degetul mic. Si primea informari la cafeluta de dimineata. Dar i-a iertat si i-a ascuns justitiei si oprobiului public. Pentru ca asa era el invatat. Un tovaras de lupta nu se lasa pe mana dusmanilor. Chiar si cand fura sau face  alte lucruri reprobabile.
El a deschis robinetul baietilor destepti. Tot el a vegheat la privatizarea tarii unde si cui trebuia.
Tot pe vremea lui s-a lansat singtama " E DE-AL NOSTRU"! Si asa a ramas. Ai nostrii cu mainile pana la gat in mierea tarii, iar ceilalti cu SRI si Garda financiara si Justitia pe cap. Au fost vremuri de teroare pentru un intreprinzator privat. Daca nu erai in sistem urmai sa fi eliminat. Caci nimeni nu era curat.
Incerc sa gasesc si fapte pozitive. In afara de episodul Tg. Mures 1990 (cand cred sincer ca ne pastea un fel de Yugoslavia) tot nu gasesc nimic pozitiv de spus.
Asa o vivacitate si o longevitate merita pusa totusi in slujba unei cauze mai bune. Chiar si el a intinat  nobilele idealuri ale comunismului lui Marx si Engels. Poate pe ale lui Stalin nu.
A avut toata tara pe mana aproape 16 ani. Si eu am votat cu el in 2000 de frica lui Vadim (ce imbecil am fost). Parca votul meu mai conta?
Pot spune fara frica de a gresi ca Romania de astazi este croita spiritual dupa I.I.
Si ca puterea este detinuta de copiii lui politici din 1990. Pentru ca nimeni nu ajungea ministru fara aprobarea lui  Cronos si a lui Gaia.
O tara bolnava croita de un om sanatos.
El nu vrea sa lase politica si tara nu se vrea insanatosita.
Umbra lui va veghea inca 5 ani balanta puterii in Romania!
Felictari pentru Creatie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu