Totalul afișărilor de pagină

luni, 5 martie 2012

Cupluri celebre

Pe vremea mea era un banc celebru, normal cu Bula.
" Invatatoarea cea noua intra in clasa si vrea sa cunoasca copiii. Si ii intreaba in ordine alfabetica ce meserii au parintii lor.
Ionescu = mama coafeza ,  tatal militian;
Popescu = mama asistenta , tatal mecanic auto;
Georgescu = mama ia comenzi de butelii ; tatal lucreaza la PECO;
.......
Bula = mama economista, tatal inginer.
Si se declanseaza harmalaie in clasa. Invatatoarea intervine impaciuitoare: Copii, sa avem intelegere si fata de copii cu o situatie materiala mai precara!!!!"
O cruda realitate perpetuata putin si dupa revolutie si astazi usor caduca. Un cuplu model si de succes era cel descris in banc. Vroiai sa mananci o friptura sau sa bei o bere. Daca erai invitat la (sa zicem ) fam. Popescu, Georgescu  sau Ionescu sigur ca erai tratat cu ce era mai bun la Alimentara sau la Casa de Comenzi. Daca aveai nevoie de o pila oriunde tot familiile sus enumerate te rezolvau in orice problema. Asa erau vremurile.
Asta a mai tinut un timp si dupa 1990. Dar a cam trecut de mult. Asta era clasa de mijloc in Romania. Era clasa 'high-life" a CC a PCR mai erau cei din DSS si structurile adiacente (cu si fara acoperire) si cam atat. Mai era si tov. Ana Muresan care dadea aprobari de ARO, de Dacia , de Telecolor sau Cromatic, de Arctic si de aragaze Olimpia SM. Si cam atat !
Benzina nu era scumpa dar era cu ratie, se facea munca patriotica si se duceau hartie si borcane la scoala. Din vremurile astea imemoriale coboara si Militianul,care are toate intrarile si toate pilele, cu nevasta coafeza.
Astazi a avut loc in Bucuresti ceea ce asteptam mai de mult sa se intample. Lumea a luat-o razna. Si din pacate unii din cei care au luat-o razna au si arme la ei. Si pentru ca din soferi de ministri sau de subsecretari de stat au ajuns soferi pe ambulanta, au ramas cu arma din dotare si cu  tafna din vremurile in care erau cocosi. Acum au devenit o caricatura,de care nici nevasta nu vrea sa mai auda . Si va spun ca decat sa intri in gura nevestei daca ai decazut din "fonctie" mai bine iti tragi singur un glont in cap.
Acum a inceput sa moara o lume. In chinuri si cu tragedii umane. Vor urma si altii. Fosta clasa de mijloc constata (mai intai nevasta) ca lumea lor a disparut.
Sa vedem cand va incepe sa dispara si actuala clasa de mijloc.
Dumnezeu sa-i odihneasca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu