Totalul afișărilor de pagină

vineri, 16 martie 2012

Restitutio in integrum - varianta baietilor destepti

Baieti destepti exista in orice domeniu. Sa incerc astazi sa vedem cum stam cu povestea cu Casele Nationalizate.
A fost o data ca niciodata o casa nationalizata si doua BABE. Caci trebuie sa stim ca in acesta poveste BABELE sunt personajul negativ si saracul statul roman este cel pozitiv. In acesta poveste mai exista si niste baieti destepti care ar putea la fel de bine sa activeze in domeniul energiei, al medicamentelor, al intermedierii de orice fel. Baieti destepti pur si simplu.
Sa revenim la Babele noastre. Pai cine credeati ca mai sunt mostenitorii din ziua de azi. Nişte Babe si  niște Mosi care nu au macar Certificat de Mostenitor depus la Dosar. Ce aroganta.
Si Babele au primit inapoi o casa. Sa zicem o parte din casa. Normal ca aia mai proasta. Ca partea mai buna (de la strada cu apartamente mari si frumoase s-a cumparat pe Legea 112) a fost luata de sărăcuții de chiriasi cu 100 euro/mp. Ce statul dadea de la el? Sau un pret corect le facea mai atractive?
Si ziua cea mare a sosit si au primit de la PMB doua hartii semante de onorabilul doctor. Ma rog dosarul era depus de vreo 10 ani la PMB. O hartie era cu "Masura de restituire in  natura" o hartie asa de alambicata si care nu facea referire la ce se restituie ci doar la ce s-a vandut pe 112. Deci din start redactata sa fie practic inutilizabila. Voit sau din lipsa de interes fata de meseria practicata si de lehamite. Mai era si hartia cu "Masuri reparatorii" care trebuia sa plece la Prefectura pentru a fi verificata si inregistrata si apoi trimisă la ANRP. Asta in teorie. Pentru ca majoritatea zac inca la PMB. La o adresa trimisa la PMB dupa 4 luni de la emitere, raspunsul a fost sec: Procesam hartiile in ordinea emiterii. FARA NUMAR,  FARA NUMAR!
Sa vedem ce se intampla:
PMB uita sa trimita hartia cu despagubirea pe circuit. Si asa la ANRP se proceseaza cate 20 de dosare pe saptamana si au ajuns la numarul de dosar 13.000. PMB a emis dosare cu numarul 15.000. Deci din start o intarziere de 2000 de dosare. La 20 de dosare pe saptamana rezulta solutionarea in 100 de saptamani. Adica doar doi ani. URA!
E.... aici intervin baietii destepti. Dosarul cu cine trebuie (adica cel care a apelat la avocatul care trebuie) intra mai repede in circuit. Si mai apar la dosar si oarece acte medicale. Te-a tras curentul, ai furuncul sau ai infecţie urinara e perfect. Cu adeverinta de la medicul de familie ajungi pe lista de urgente. Si mecanismul devine din ce in ce mai complicat. Intra in scena evaluatorii. Ciudat ca sunt mereu aceeasi zece. Si ei evalueaza la greu. Si sunt deja conectati si avocatii. Si ei tot in numar de zece. Deci 20 de persoane decid cuantumul despagubirilor  și viteza de finalizare a dosarului.
Si asta se intampla de cativa ani buni.
Si acum BABELE sunt vinovate de secatuirea banutului public. Saracu' Buget!!!!!
In loc sa curete cuibul de viespi , ce face Guvernul. Stopeaza toate dosarele. Cam asa a facut si onor dom' doctor cand a venit la PMB. A blocat si intors din drum 5000 de dosare de restituire. Unele pe motiv ca la semnatura figura ADREAN. Si nu Sorinel!
Unde este putina miere apar si pradatorii. Si decat sa se scape de ei se prefera sa se blocheze intreaga operatiune. Poate mai mor ceva mostenitori!!! NU?
De pe vremea lui ILIESCU trecand prin Constantinescu si  ajungand in era noastra, nimeni de fapt nu a vrut sa repare nedreptatea trecutului. Solutiile au fost de fapt asa de prost intocmite, ca sa profite toata lumea mai putin BABELE!
Singura concluzie:
NU NE VINDEM TARA!
BABELOR LA MUNCA , NU LA INTINS MANA!
Bravo dom' MRU.
Parca la Palatul Elisabeta, Savarsin si Peles nu au fost probleme? NU?
E! Atunci este bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu