Totalul afișărilor de pagină

joi, 1 martie 2012

An bisect

De ce oare are februarie uneori 29 de zile? Si de ce nu am ramas la calendarul iulian asa incat sa serbam Craciunul de Boboteaza ? Ce mai conteaza ca puteam ajunge sa serbam Craciunul in plina arsita prin vara.
Si oare de unde stim ca Pamantul nu este in centrul Universului? Sau ca de fapt el nu este plat!
Poate suntem intr-un complot iudeo-masonic mondial si ne sunt spalate creierele sistematic.
HA HA HA ! Glumeam si eu un pic!
Iulius Cezar, printre altele, ne-a daruit si un calendar relativ bun pentru acele vremuri (45 i Hr sau 709 ad urbe condita). Si constient de imperfectiune lui l-a ales pentru ca era un calendar revolutionar pentru vremea lui. Dupa 1600 de ani Papa Grigore al XIII-lea l-a perfectionat si l-a adus mai aproape de realitate. Dar tot nu este perfect. Cum de fapt nici natura nu este perfecta. Cum nici Pamantul nu este perfect rotund, cum nici alte lucruri studiate cu mare atentie nu sunt de fapt perfecte. Doar dorinta omului de a atinge perfectiunea este o problema care uneori depaseste posibilitățile naturii si ne alatura Divinitatii. Ne dedicam uneori toata energia pentru a atinge perfectiunea si ne intrebam daca ea oare chiar exista. Poate doar in Divinitate! Dar noi tot alergam spre ea.
Ceea ce vreau sa spun este ca uneori gresim. Si ca ne recunoastem greselile cu greu. Anul bisect ar fi o dovada a unei greseli asumate si intelese. Si partial corectate. Ce sa mai spunem ca in Romania calendarul gregorian a fost introdus in 1919. Am avut nevoie de 337 de ani pentru a putea corecta o eroare evidenta. Cam asta este rezistenta la schimbare. Si de ce sa schimbi sau sa modifici ceva care functioneaza? Asta este o mare intrebare!
Timpul masurat de noi se pare ca nu a fost pe deplin inteles. Si nici nu s-a gasit exact o relatie perfecta pentru  a fi cuantificat intr-un calendar. Se pare ca mayasii aveau un calendar mult mai precis decat cel din zilele noastre. Si tot conform lor trecere timpului se petrece conform unui Mare Ciclu  (inceput pe 13 august 3114 iHr.) care se va finaliza pe 21.12.2012 .
Acest an bisect sunt sigur ca va fi unul deosebit. Si poate nu doar razboiul ce va urma intre urmasii Persilor si al triburilor pierdute ale lui Israel.
Va fi un an de regândire a multor lucruri care se cer schimbate. Si in politica si in administratie si in viata de zi cu zi.
Cred ca se va deschide o noua era a modului de gandire a oamenilor, de stabilire a prioritatilor si de o reintoarecere la traditiile adevarate.
Asa vad eu acest an bisect. Putin altfel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu