Totalul afișărilor de pagină

vineri, 27 martie 2015

Cu pilotii la psihiatru !

Urmeaza sa calatoresc cu avionul. Si stau si ma gandesc ca intr-un fel iti pui viata in mainile unui om care ar trebui sa fie constient de responsabilitatea pe care o poarta. Sa vrei sa te sinucizi pot sa inteleg. Ceea ce nu pot intelege este de unde atata ura incat sa iei viata altor 149 de semeni de-ai tai, dintre care 2 bebelusi si alti 14 copii. Si nimeni nu poate spune ca nu stia ca la bord erau bebelusii si grupul de copii.
Aici este o problema adanca a psihicului uman si a respectului pentru semenii tai. Este o problema care transcede religia si se apropie de esenta fiintei umane.
Aici vorbim despre o crima. Dupa numarul de victime am putea vorbi chiar de genocid. Si de o mare groapa comuna zburatoare.
Asadar care este raspunderea unei companii aeriene? Ce fel de testari psihologice se fac in Germania? Ce fel de respect pentru fiinta umana este promovat pe acolo?
Am cunoscut pe pielea mea o experta psiholog venita tocmai din Germania sa ma vada la un interviu. Si care mi-a facut un profil nu tocmai in concordanta cu propria-mi imagine. Dar ea era experta. Colega cu expertii care l-au lasat sa zboare si pe Andreas Lubitz. De ce oare stau si ma mir? In urma cu aproape 80 de ani un alt pilot a tarat o multime de oameni dupa el la moarte!
Pentru mine este clar ca in perioada Marii Crize Economice Europene din 2008-2010 multi oameni au fost afectati psihic. Unii au reusit sa depaseasca momentul si sa devina normali, altii l-au depasit dar au ramas cu sechele si altii nu au reusit sa-l depaseasca deloc.
Ce se intampla cu toti acesti oameni care sunt printre noi si sunt de fapt afectati. Ei isi urasc semenii pentru ca ei au avut de suferit si altii nu. Altii continua sa se plimbe cu avionul si sa nu simta nici o restrictie economica si cei care sufera inca in tacere nu pot uita ruperea brusca a bunastarii lor in perioada crizei.
Aici sta de fapt explicatia adanca a gestului lui Andreas Lubitz. Daca unii pun mana pe un pistol si isi impusca sefii si colegii, altii pun mana pe mansa si prabusesc avionul.
Ce se intampla in mintea unui asemenea om? Ce face CLICK in mintea lui? Care este declansatorul? Ce tenebra pune stapanire pe el si cata URA poate sta ascunsa intr-un om? Un om care parea perfect normal. Vecinul tau perfect. Dragut si amabil.
La 27 de ani nu poti spune ca ti-ai trait viata! Sau nu pe deplin.
Ce lasi in urma ta? Zeci de familii indoliate! Cu ce drept poti face asa ceva? Ce fel de educatie si din ce mediu ai evadat ca sa fi capabil de asa ceva? Oare nu cumva si societatea din care provii este de fapt bolnava? Nu cumva isi striveste proprii cetateni in lupta pentru mentinerea economiei la turatii ridicate?
Pretul platit prin zecile de victime nu se poate datora unei minti singuratice tulburate. Daca era ceva legat de religie si de un gest de Kamikaze poate lucrurile aveau o oarece explicatie. Dar asa NIMIC!
Ceea ce s-a intamplat arata o dezumanizare a societatii moderne in care respectul fata de om aproape a disparut. Cred ca nu este un exemplu singular. Multi gandesc asa cum a gandit Andreas Lubitz. Dar inca  nu actioneaza.
Ceea ce s-a intamplat este doar a fateta a procesului accelerat de pierdere a scanteii intrate in fiecare om prin Duhul Sfant si singurul lucru care ne poate apropia de Divinitate.
PIERDEREA UMANITATII este cel mai mare pericol al societatii occidentale!
Pentru ca decapitari si gesturi de kamikaze nu intra in gena spirituala europeana!
Daca doctorii depun un juramant (Hipocrate) cred ca si pilotii ar trebui sa depuna un juramant, sau cel putin sa mearga mai des la psiholog, eventual nu german!
Haben Sie einen guten Flug!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu