Totalul afișărilor de pagină

duminică, 29 martie 2015

Exista Nemurire?

Suntem spre finalul Postului Pastelui. Credinciosii de pregatesc sa spuna : "Hristos a Inviat!"
La aceste vorbe s-ar putea rezuma esenta credintei crestine : "Adevarat a Inviat!" Si totusi cine mai crede in Adevarata Inviere, in ziua de azi. Cine se mai gandeste la ce se va intampla maine si poate la
"" Astept învierea morților. Și viața veacului ce va să vie. Amin!""
M-am tot gandit la diferentele dintre ortodoxie si catolicism privind Pastele. Este clar ca pentru ambele este o sarbatoare a Luminii si a Invierii. TOTUSI ! Exista o diferenta fundamentala in esenta abordarii. Este vorba despre Patimele lui Hristos ! Si despre flagelare si suferinta. In ortodoxie as putea spune ca acest aspect al Patimilor lui Hristos nu reprezinta un motiv central al Pastelui! In schimb in catolicism exista nenumeroase exemple de flagelare in masa (prezentate si la TV). Tot aici exista si instrumentul Cilice (Ego autem, cum mihi molesti essent, induebar cilicio). In ortodoxie aspectele de molestare si flagelare nu sunt elemente centrale ale Pastelui ci pot fi doar cazuri izolate. Pentru concluzie as spune ca ortodoxia are o sarbatoare in care latura de suferinta a fost mult atenuata, toata atentia concentrandu-se pe bucuria si speranta Invierii. Lumina din Lumina! In schimb la catolici sentimetul de vinovatie al naturii umane cat si molestarile pentru reducerea acestui sentiment sunt mult mai prezente.
Lasand deoparte aceasta introducere sa revin la Nemurire. Sa incercam sa vedem daca in natura chiar exista vreo sansa ca Nemurirea sa fie alaturi de noi. Pentru ca in ziua de azi multi oameni au nevoie de dovezi stiintifice pentru a CREDE!
Sa trec putin in revista cativa arbori milenari (da, da traiesc de peste 4000 de ani). Cel mai vechi arbore din lume (vazut si de mine pe insula Tenerife) este Drago Milenario. Putin mai tanar ar fi Baobabul (sau degetul lui Dumnezeu). Tot in categoria milenarilor ar fi si Sequoia.
Acestea ar fi exemple care ne-ar putea face sa ne gandim la varsta primelor personaje din Biblie, eventual si la Matusalem. Dar pana la Nemurire drumul este lung inca.
Si de ce oare Adam si Eva au fost alungati din Rai? Pentru ca au nesocotit cuvantul Domnului? Poate si pentru asta, dar in special pentru :
"" GENEZA 22. Şi a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul. Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!..."
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din grădina cea din Eden, ca să lucreze pământul, din care fusese luat.
24. Şi izgonind pe Adam, l-a aşezat în preajma grădinii celei din Eden şi a pus heruvimi şi sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieţii.""
Se pare ca exista Pomul Vietii care te face sa traiesti in veci! Mancand din Pomul Vietii poti trai in veci!
Referinte clare despre Nemurire as putea spune ca exista!
Dar in Natura?
Iata ce mi-a retinut atentia:
""Turritopsis dohrnii, numită și meduza nemuritoare, este o specie de meduză mică, biologic nemuritoare, întâlnită în Marea Mediterană și în apele Japoniei. Este unicul caz confirmat cunoscut de un animal capabil sa se reîntoarcă complet până la stadiul de imaturitate sexuală, după ce a atins stadiul de maturitate sexuală.
Ca și majoritatea altor reprezentanți ai Hydrozoa, T. dohrnii își începe ciclul vieții ca o larvă minusculă înotătoare, cunoscută ca planulă. Ca planulă se așează la fund și dă naștere la o colonie de polipi, care se atașează de fundul mării. Apoi acești polipi înmuguresc și își continuă viața lor într-o formă liberă de înot, eventual devenind maturi sexual. Toți polipii și meduza rezultați dintr-o singură planulă sunt clone identice genetic. Dacă o meduză T. dohrnii este expusă la stres de mediu sau agresiune fizică, sau se îmbolnăvește, sau îmbătrânește, ea poate reveni la stadiul de polip, formând o nouă colonie de polipi. Ea realizează acest lucru prin procesul de dezvoltare celulară de transdiferențiere, care alterează starea diferențiată a celulelor și le transformă în noi tipuri de celule.
Teoretic, acest proces poate prelungi la infinit, practic făcând aceste meduze nemuritoare biologic, deși, în natură, majoritatea Turritopsis sunt susceptibile de a sucomba de boală în stadiul de meduză, fără a mai reveni la forma polip.
„Meduza nemuritoare” a fost anterior clasificată ca Turritopsis nutricula.""
Nemurirea a fost gasita de o MEDUZA! Pana acum!
Cine vrea, citeste o poveste, cine crede, citeste evidenta, cine se indoieste, are si mai multe semne de intrebare!
Sa va indoiti bine! Pentru ca asa simtiti ca existati ! Cel putin in forma materiala!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu