Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 7 martie 2015

Parandaratul !

Ieri aproape am reusit sa ma cert cu un parinte cu care ne asteptam copii la ora de karate. Imi explica ca in Romania se intampla ceva extraordinar. Oamenii sunt arestati doar ca urmare a unor denunturi. Am incercat sa il lamuresc, dar fiind vorba despre Nuti nu am reusit.
Asa ca am vrut sa ma lamuresc macar pe mine si sa vad cum sta treaba cu denuntul si cu arestatul.
Asa am ajuns la cel mai cumplit cuvant din limba romana recenta : PARANDARATUL!
Ar trebui sa ne intoarcem in timp aproape 300 de ani si sa ajungem la inceputul domniilor fanariote. Mecanismul aproape s-a pastrat intact numai ca acum vorbim de Presedinte (Prim-Ministru sau Ministru) si nu Dragoman-Sef.
Iata ce se consemneaza despre sosirea unui principe fanariot in Tarile Romane:
""Persoana care era ridicată la demnitatea princiară era de obicei dragoman-ul șef al Sublimei Porți, fiind prin aceasta familiarizat cu politica guvernului otoman. Noul principe, care obținuse funcția sa în schimbul unui plocon consistent, (un obicei care era mai vechi), pleca în Tarile Romane , și a cărei limbă nu o cunoștea de cele mai multe ori, cu o numeroasă suită. Odată ce noul principe era numit, el era escortat la Iași ori București de o suită formată din familia sa, favoriți și creditori, (de la care împrumutase bani pentru ploconul oferit la investire). Domnul și cei din suită urmăreau să-și recupereze cât mai repede cu putință investițiile făcute cu prilejul numirii și în plus să strângă suficienți bani cât să trăiască îndestulat după încheierea scurtului mandat domnesc.""
Acum ploconul a fost inlocuit cu cotizatia la partid sau la campania electorala (parlamentara sau prezidentiala).
Acum perioada este foarte clar definita = MANDATUL de 4 (5) ani.
Si in acest mandat incerci sa spoliezi cat mai mult pentru a stii ca ai viitorul asigurat.
Cum functioneaza PARANDARATUL? Simplu si totusi complicat.
Exista buget pentru niste lucrari la o autoritate publica. Si firme interesate sa castige acele lucrari. Care majoritatea intra intr-un fel de licitatie. Licitatia este astfel conceputa incat doar oamenii de incredere sa ajunga in turul final si sa existe garantia ca un procent din lucrare (sa zicem 10% sau chiar mai mult, se intoarce la cel care este potentul zilei).
Cum se realizeaza treaba? Intr-un final castiga firma care trebuie. Si ea trebuie sa returneze 10% din valoarea totala a contractului potentatului zilei. In ultima vreme mai rar venea cineva cu valiza cu bani. Si aici metodele au inceput sa se rafineze. Existau firme care intermediu banii de spaga. Cu factura si printr-un circuit aparent legal al banilor.
Iata un exemplu din site-ul www.tolo.ro (Tolontan a fost un mare adversar al Elenei Udrea si trebuie sa recunosc ca a avut curaj intr-o perioada in care ea avea toata puterea).
""Procurorii susțin că banii erau furați din relația buget – afaceriști prin șantaj. Șantajul ministerului era: ”Dacă nu întorci, nu primești”. Practic, pornind de la dosarul Gala Bute, DNA developează sistemul piramidal prin care se finanțează campaniile electorale și partidele.
În 27 iulie 2010, Termogaz primește două plăți în valoare de 4,99 milioane de lei. Banii sînt trimiși în avans, eveniment rarisim la MDRT.
Procurorii care se ocupă de caz, Ana Dana și Marius Bulancea, notează că în doi ani, 2010 și 2011, ministerul a făcut doar trei plăți în avans, două dintre ele fiind către Termogaz. Taman plățile cercetate în dosar.
”Din această sumă, un procent de aproximativ 10 %, respectiv 499.739,9 RON, a fost transferat de Termogaz Company către Lungu Ştefan”, notează anchetatorii. Șpaga a fost camuflată printr-un contract în urma căruia firma lui Lungu, Last Time Studio, a vîndut un transformator către Termogaz. Aici apar două străpungeri ale procurorilor, din care orice apărărare își revine greu:
1. Lungu a cumpărat transformatorul de la Electrotehno SRL cu 119.861,97 RON și l-a vîndut cu 619.601,87 RON către Termogaz. Observați că Lungu își face calculul (619 – 119) astfel încît lui să-i rămînă 500.000 de lei, adică 10% din cît plătise ministerul către Termogaz! La scoțieni, ”partea îngerilor” e cît se evaporă natural din butoaiele cu whisky. La MDRT, 10% era partea sfîntă a mitei. Amin!
2. Prețul real al unui transformator este cel cu care Electrotehno SRL i l-a vîndut lui Lungu: 119.000 de lei. Cum știm asta? Păi procurorii îl audiază pe directorul lui Electrotehno SRL și îl anunță pe judecător: ”Martorul a arătat că reprezentanţii Termogaz Company achiziţionaseră cu puţin timp înainte transformatoare direct de la Electrotehno SRL şi cunoşteau valoarea reală a acestor bunuri”. Nașpa! Termogaz cumpărase cu preț normal de la Electrotehno și, mai apoi, cu preț de 5 ori mai mare de la Lungu. De ce au făcut asta e clar. Amin!
Identic se petrec lucrurile cu altă sumă de 2 milioane de lei din care Lungu, consilierul ministrului Udrea, își trage tot 10%: 200.000 de lei.
Ce face Lungu cu banii? Inițial, un depozit bancar și, mai apoi, finanțează din firma Last Time Studio, unde luase șpaga, următoarele:
A. Evenimentul alegerii Elenei Udrea ca președinte ale PD-L București (19.659 RON către New Consulting & Engineering Grup Srl. – Alexandru Copaci).
B. Servicii de monitorizare online pentru Elena Udrea (71.920 RON către Xyz Servicii Online Srl, Alin Zăinescu).
În acest caz B, procurorii află că softul de monitorizare este instalat chiar pe tableta Elenei Udrea, ”un Ipad alb”. Cu softul cumpărat de la Zăinescu, Udrea primea o alertă la orice apariție a numelui ei pe o listă de siteuri și bloguri. Ea citește cu sfințenie orice se scrie despre ea și monitorizarea se face din banii de mită.
Aceste beneficii ale Elenei Udrea sunt reconstituite de către DNA din documente comerciale și bancare, nu din depoziții. S-au uitat în contabilitatea lui Lungu, au văzut unde s-au dus banii, au vorbit cu firmele și au aflat ce au prestat pentru Udrea.""
Si trebuie recunoscut ca nu este vorba de un caz izolat.
ASA FUNCTIONA ECONOMIA ROMANIEI DE CEVA VREME!!!
Primesti bani dar trebuie sa intorci din ei 10%. Si daca ai mai participat si la o licitatie de unde sa ai si pretul cel mai mic si calitatea cea mai buna si sa mai dai si 10 %!?
Singurul loc in care aveai o marja de libertate sa obţii si tu un oarece profit era CALITATEA!!!
De aceea arata lucrarile bugetare cum arata si lumea se plange de slaba calitate a lucrarilor!
Pentru ca s-a furat la greu si asta in defavoarea cantitatii (mai usor de masurat) si mai ales in defavoarea calitatii (mai greu de masurat) dar cu efecte vizibile in timp!!!
Blestemul PARANDARATULUI ne macina ca natiune. Ne pune in pericol viitorul si chiar ne condamna la inapoiere.
Este la fel de grav precum un genocid!
GENOCID! Cam asta este amploarea fenomenului!
Si cand ii auzi ca ii deranjeaza curentul de la fereastra cand fac dus parca te cuprinde o lehamite totala.
De ce nu au avut grija sa investeasca si in puscarii???
Pentru ca se credeau vesnici si intangibili!!!
Trebuie sa recunosc meritul major al lui Traian Basescu care a reusit sa elibereze Justitia de ea insasi si sa redevina ceea ce trebuia sa fie mereu!
Nu trebuie sa existe sentimentalisme si regrete pentru oameni care ne condamnau pe noi la saracie si trai prost si eu traiau asemenea unor nababi!
Stiu ca PARANDARATUL nu o sa moara usor! Dar macar recentele demisii in masa de la diverse institutii ale statului imi da senzatia ca oamenii au devenit constienti ca au comis ilegalitati.
Asa de normal devenise parandaratul incat era practic legal in mintea unora!
Parandaratul LOR a insemnat incremenirea Romaniei in timp si ingenucherea noastra ca natiune la portile Schengen!
Ridica-te Romanie! Scutura-te de PARANDARAT! Desteapta-te ROMANE!
Sa va desteptati bine!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu