Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 7 martie 2015

Religie !

Daca tot este la moda discutia despre religie ma gandesc ca as avea si eu un cuvant de spus. Cu toate ca o fost o furtuna intr-un pahar cu apa si vedetele scoase de BOR la spectacolul mediatic nu isi aveau rostul. BOR poate rasufla usurata aproape 90% din copii s-au inscris la orele de religie ( http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19565670-ministrul-educatiei-88-dintre-elevii-din-tara-fost-inscrisi-ora-religie-pana-ora-12-00.htm )
Si totusi ce este religia. Aproape toata lume stie ca este un cuvant care vine din latina.
Dar din ce cuvinte din latina vine el oare. Chiar din cautarea sensului se naste o prapastie adanca in intelegerea cuvantului din latina.
O varianta este ca el vine din RE-LEGIO care ar insemna RE-CITIRE. Recitirea Sfintei Scripturi conform Cicero. Sa citesti si sa tot citesti Biblia. Dupa mine asta ar fi calea Bisericii. Si asta ar fi drumul intr-o comunitate de credinciosi.
O alta varianta ar fi RE-LIGIO care ar insemna RE-LEGARE mai exact RE-CONECTARE. O reconectare cu Divinitatea. Care poate sau nu implica Biserica. Poti alege sa ajungi la luminita din varful muntelui fie luand telecabina alaturi de multi altii, fie sa incerci sa ajungi in varf pe poteci inguste si periculoase de munte, cu riscul sa cazi in diverse prăpastii din care din unele sa nu mai poti iesi.
Stau si ma gandesc la nevoile unui copil. Si la dezvoltarea lui spirituala. Si la capacitatea lui de a intelege exact anumite lucruri care in marea lor majoritate tin de abstract si de o anumita experienta de viata.
Sincer sa fiu eu personal as dori sa invat anumite lucruri la varsta mea de acum. Pentru ca as intelege cu adevarat lucrurile, pe care la varsta copilariei le-am invatat mecanic fara sa patrund in interiorul lor.
Recunosc ca am citit Biblia de mai multe ori. La diverse etape din viata mea. Si de fiecare data am vazut-o in alta lumina, de fiecare data patrunzand mai adanc in interiorul intelepciunii ascunse. Asemenea unui labirint care se dezvaluie in fata ta odata cu trecerea timpului.
Si atunci stau si ma intreb: Ce poate intelege cu adevarat un copil?
Nu ar trebuie el de fapt sa inteleaga iubirea dezvaluita de Iisus? Si bunatatea ? Si compasiunea? Si smerenia? Oare toate astea nu ar putea fi invatate in familie?
Sau si familiile ar trebui duse la ora de religie?
Oare nu ar trebui de fapt sa incepem cu adultii?
STOP!
Adultii merg deja la Biserica! Si au invatat ei ceva? Sunt ei oare mai buni, mai plin de compasiune, mai plini de iubire, mai plini de smerenie???
Asta da intrebare?
Si daca cu adultii se pare ca Biserica nu prea a reusit, va reusi oare cu copiii?
Sau RE-LIGIO nu mai poate fi realizat in ziua de azi si mai ramanem decut cu RE-LEGIO!
Sa recititi bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu