Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 7 martie 2015

Martisorul, Ziua Femeii, Ghiocelul, SAU?

Ce sarbatorim in luna martie? Ce daruim in luna martie?
O intrebare foarte grea, mai ales pentru barbati.
Inca ma simt traumatizat de punga de martisoare pe care trebuia sa o duc la scoala (mai ales in liceu unde eram 11 baieti in clasa), bratul de flori pentru profesoare de 8 martie si intrebarea care ma bantuie in fiecare an inca! Ce sa duc si cui sa duc? Este o alegere grea. Martisorul ar trebuie sa fie un simbol si ar trebui sa fie unic pentru fiecare fata/femeie careia il daruim. Chiar ar trebui sa simbolizeze ceva. La fel si cu ziua de 8 martie. O floare care ar trebui sa transmita ceva.
Am ajuns sa cumparam tone de martisoare, care devin lipsite de mesaj si care se cantoneaza intr-un automatism trist. O zi care trebuie bifata in calendar si cam atat. La fel si 8 martie. Un buchet de flori impersonal parte dintr-o mare industrie a florilor crescute artificial care nu prea mai au nici o legatura cu natura si cu anotimpurile.
Si ajungem si la ghiocel. Cine a mai fost in padure sa caute si sa culeaga ghiocei? Sa se afunde in pamantul proaspat dezghetat si sub patura de frunze moarte sa simta viata cum sta sa renasca intr-un nou si minunat ciclu.
Caci despre asta ar trebui sa fie vorba. Despre renastere. Despre continuitate. Despre Ghea. Despre Pamant. Despre Fertilitate. Despre Femeie. Despre MAMA!
Si noi ce facem. Umplem de bani negustori dubiosi care aduc cu containerul martisoare indoielnice din China, cumparam zanatici flori aduse din sere (majoritatea din Olanda) hranite cu chimicale, crescute in diverse composturi, iluminate artificial si care nu mai au habar de nici un anotimp si de nici un ciclul al Pamantului, Lunii sau Soarelui. Sunt asemenea E-urilor din alimente. Si cu un asemenea buchet de flori trebuie sa ne declaram dragostea sau aprecierea catre sexul frumos si de viata datator!!
Toate sarbatorile stau sunt semnul Societatii de Consum! Totul este de fapt o mare afacere. Si nu mai are nici o legatura cu echinoxul care e aproape. Cu NATURA! Si in fond cu noi insine.
Va arat ce martisor a daruit Andrei Ralucai.
Fara nici un fel de indicatie. Asa a simtit el. Vezi poza!
Bravo Andrei. Este mai sincer si mai adevarat decat orice martisor sau floare.
Este un fel de MANDALA!
Urmeaza!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu