Totalul afișărilor de pagină

luni, 9 martie 2015

Nunta de dantela!

Parca mai ieri eram in anul 2002! Chiar de ziua mucenicilor imi indreptam pasii spre biserica Sfantul Spiridon Nou. Si cum s-a schimbat viata mea!
Asadar am ajuns la nunta de dantela.  Aflata intre cea de matase si cea de fildes. Si tot asa pana la 15 ani cand aniversam nunta de cristal. Dupa aceea se pare ca lucrurile se mai linistesc si nu mai trebuie sarbatorita din an in an. De fapt anii nu mai poarta un nume. Urmatorul nume este la aniversarea de 20 de ani = Nunta de portelan.
Daca ar fi sa definesc cei 13 ani alaturi de sotia mea as spune ca am invatat sa cladesc un cuplu si o casa. O casa spirituala a familiei.
Si ma gandeam cum ar fi de explicat in termeni stiintifici casnicia. Cu ce o poti asemana in natura. Si culmea am ajuns la chimie si la legatura ionica.
Iata si o definitie a legaturii ionice: ""Legătura ionică este un tip de legătură chimică formată datorită existenței unor forțe electrostatice dintre doi ioni încărcați cu sarcini opuse. Cu cât este mai mare diferența de electronegativitate între cei doi atomi care-și formează legătura, cu atât legătura este mai polară (mai ionică).""
Acum sa incerc sa va traduc pe intelesul tuturor ce scrie acolo:
In primul rand trebuie sa existe o forta de atractie intre cele doua elemente (sa le spunem ioni) sau EA si EL. Ea si El sunt clar opusi si in ciuda atractiei cu greu isi explica diferentele fundamentale dintre ei. Acest lucru poate duce si la neintelegeri si chiar certuri. Si atunci cum se consolideaza aceasta legatura. Unul trebuie sa cedeze un pic (sa zicem un electron devenind un ion pozitiv) iar celalalt trebuie sa accepte putin din caracterul celuilalt ( sa zicem ca primeste un electron devenind un ion negativ). Culmea este cu cat diferentele dintre cei doi sunt mai mari cu atat atractia lor este mai mare.
Si totusi acesta legatura ionica nu este cea mai puternica din lume. Ea devine casanta la impulsuri si socuri exterioare.
Singura legatura indestructibila pe lumea asta este legatura DRAGOSTEI!
Nu multa lume ar da o sansa unui atom ratacit sa intre intr-o legatura ionica cu un alt atom Si pronosticuri de desfacere a legaturii sunt multiple.
Dar iata ca am ajuns la nunta de dantela! Si inca legatura este mai puternica decat niciodata. Pentru ca este dublata de multa dragoste!
Nu stiu ce ne rezerva viitorul?
Ceea ce stiu este ca vreau sa il infrunt alaturi de tine! Si doar alturi de tine.
Pentru ca te iubesc, RALUCA!
La multi ani spre nunta de diamant!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu