Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 14 martie 2015

Paddington ! Un fel de cronica de film.

Ursuletul Paddington! Un film pentru copii oare?
Cam nu prea. Sincer sa fiu as fi putin jenat sa fiu britanic si sa vad acest film. Si am ajuns la concluzia ca Ursuletul Paddington nu vine din darkest Peru ci din darkest Romania, sau ar putea veni. Pentru ca nu ar fi nici o diferenta.
Asa de multe sabloane despre alte popoare mai putin imperiale precum britanicii rar mi-a fost dat sa vad.  Despre cum le stiu ei pe toate. Cum au vazut deja schema cu rude bolnave in azil si cum vin la ei numai cersetori si disperati in cautare de lucru care sa le ia slujbele.
Emblematic ar fi actorul Hugh Bonneville care da viata personajului dlui Brown. El este lordul din Downton Abbey si reprezinta imaginea fidela a conservatorismului britanic si a snobismului. Noroc cu sotia din film (actrita Sally Hawkins) care face un rol magnific. Ea este singura raza de umanitate si de bunatate neconditionata,
REA dar Buna rau este Nicole Kidman. BUNA-BUNA. O fiinta traumatizata de o societate care sanctioneaza cu severitate orice erezie si mai ales esec.
Insa pentru mine un rol genial il face dl. Curry adica actorul Peter Capaldi. Este intruchiparea britanicului din ziua de azi. Cine va vedea filmul va intelege.
Un alt personaj care merita a fi mentionat este matusa Bird (julie Walters).
Un film usurel si totusi profund cu imagini frumoase.
Garantat adi@anasiu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu