Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 27 noiembrie 2013

Crouching tiger, hidden dragon 2013 !

Acesta este un fel de legenda romano-chineza adaptata vremurilor noastre.
Un dragon (bineinteles rosu) era pazitorul unei fabuloase comori. Si pentru ca dragonul sa supravietuiasca el trebuia sa sporeasca comoara. Daca se oprea fie si pentru o secunda din marirea comorii, el murea. Asa ca acum cauta o portita de intrare in Regatul de Apus. Si asa a pus ochii lui de dragon hulpav pe micuta Tigresia. Tara tigrului de branza- brazda- manz. Un fel de usita din dos a mareului Regat de Apus. Unde bunastarea este la ea acasa si unde dragonul poate sa isi vanda marfa. Caci mare nevoie are dragonul sa produca si sa vanda ORICE!
A plecat dragonul peste mari si zari sa se intalneasca cu tigrul cel tanar. Si dornic de afirmare.
A venit si cu lectia invatata : " Apa trece, pietrele raman" Din fundul intelepciunii orientale asta ar insemna. Dam spaga si facem treaba de mantuiala. Raman banisori si de campanie si nu mai este nevoie sa furati din fonduri europene sa vina GLAF-ul peste voi si sa returnati aproape 1.000.000.000 iepuroi.
Asa ca dragonul a inceput sa promita : trenuri de mare viteza, reactoare nucleare, energie eoliana, hidrocentrale, autostrazi (suspendate si nu prea)......
Ochii tigrisorului scaparara de fericire. Cum a dat norocul peste el.
Morala: Intre vorbe si fapte este ceva diferenta. Diferenta care conteaza.
Realitate: Pe centura Regatului de Apus erau mai multe matroane dispuse sa se lase seduse de dragon si sa fie investite cu titlul de tigru. Un mare merit este ca dragonul s-a oprit pe plaiurile mioritece. Sincer! Macar asa aratam si noi Regatului de Apus ca in materie de prostitutie ne-am saturat sa fim doar capra. Acum vrem sa fim si tigru.
Confesiune: Sunt un MARE admirator al culturii si civilizatie chineze. Chiar si a tipul de economie planificata de piata. Visul meu este sa vizitez CHINA!
In esenta, la nivel politic, diferenta dintre noi si ei este ca macar ei nu au renuntat la titulatura de Republica Populara si nu au renuntat la planul cincinal. In rest sunt cam aceeasi (sau copii lor) cei care unii invatau prin Romania si altii prin China tainele socialismului stiintific si incercau sa nu intineze nobilele idealuri.
Sa vedem pana la urma cine este dragonul si cine este tigrul ?!?!?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu