Totalul afișărilor de pagină

duminică, 10 noiembrie 2013

Vanitatea

De mult vreau sa scriu si eu despre pacate. Eventual despre cele 7 pacate capitale. Teoretic vanitatea nu intra direct si explicit in lista celor 7 pacate capitale. Dar exista un moment in viata fiecarui om in care vanitatea iti poate intuneca judecata.
Sunt in fata unui test in viata. Si acest test a inceput pentru mine in jur de 23 august. Odata cu preluarea intempestiva a unui proiect major de instalatii din ziua de astazi. Un proiect dorit de multi dar adjudecat de compania unde lucrez. Si pentru ca lista doritorilor era foarte mare si pretul de executie a fost foarte mic. Atat de mic incat nici nu poate fi vorba de profit. Chiar din contra.
Iata-ma prins intr-o postura cel putin ingrata. Un cartof fierbinte de care nimeni nu vroia sa aiba grija.
Asa ca am pornit la drum. Si am incercat sa imi dau toata silinta.
Adica :
- am revizuit si optimizat proiectul cat am putut;
- am dat solutii tehnico-economice cat mai convenabile;
- am fost si project-manager si sef de santier si maistru si responsabil tehnic cu executia si responsabil cu protectia muncii si cel care intocmeste cartea constructiei si uneori am facut si aprovizionare.
Au fost zile in care ma luptam cu subantreprenorii neavand pe nimeni alaturi. Zile in care descarcam utilaje de sute de kilograme cu mainile.
Acum sunt in faza probelor. Adica spre final.
Foarte bine si frumos ati zice.
Da! Dar ....
De circa doua saptamani unul din sefii de la beneficiar a pus ochii pe mine.
Si in fiecare zi imi spune : "Bai, esti baiat destept. O sa te iau la mine!" Imi spune mie, le spune asta si colegilor si angajatorilor mei.
Asa incat toata lumea este convinsa ca eu sunt suit cu arme si bagaje in alta barca.
Si asta zi de zi.
In mod normal oricine ar fi onorat sa auda vorbindu-se frumos de el. Mai ales ca vorbele vin din partea unui om cu MBA in strainatate, cu o logica si o inteligenta mult, mult peste medie. Si mai ales un om cu viziune. Asemenea unui ceasornicar. Poate vedea locul fiecarui om intr-un anumit angrenaj.
Si atunci care este problema?????
Ce nu imi place?
Cred ca fiecare lucru se intampla in viata pentru un motiv. Si cred ca in viata sunt si teste care trebuie trecute.....sau picate. Asta depinde de noi.
Eu unul simt ca ma aflu in fata unui asemenea test.
De ce spun asta. Tot ce am facut si cum am salvat proiectul nu am facut-o nici un moment pentru a ma da mare. Nici pentru a impresiona pe cineva.
PUR SI SIMPLU AM VRUT SA IMI FAC CORECT TREABA DEZLANTUIND INTREAGA MEA ENERGIE SI CAPACITATE. SI ATAT!
Daca am reusit este poate si felului in care am actionat. Am fost diplomat. Am fost corect. Am fost punctual in promisiuni. Am fost intodeauna pregatit cu un raspuns. Am avut intodeauna cel putin o solutie la orice problema.
Poate totusi am pierdut lupta cu vanitatea scriind aceste randuri pe blog.
Nu stiu ce o sa-mi rezerve viitorul.
Si nici nu vreau sa ma gandesc acum.
Obiectiv vorbind raiul nu este nici intr-o parte nici in cealalta. Vorbele sunt vorbe, dar realitatea este intodeauna altfel.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu