Totalul afișărilor de pagină

duminică, 17 noiembrie 2013

Taierea motului copilului!

Ce parinte nu a practicat obiceiul neortodox de a taia motul copilului.
Si de a-i pune pe tava diverse obiecte din care copilul sa-si aleaga cateva.
Toata lumea considera acesta moment ca fiind o poarta deschisa spre viitor si prin alegerile facute copilul isi dezvaluie putin din viitorul lui.
Aici din pacate am o viziune proprie asupra evenimentului si as spune ca nu este vorba de o poarta spre viitor ci de una spre trecut.
Copilul nu alege obiecte pe care le va utiliza in viitor ci obiecte pe care le cunoaste deja.
Si acum am sa va spun o mica poveste legata de Dalai Lama.
Tenzin Gyatso, al 14-lea Dalai Lama, este al 5-lea copil dintre cei 16 din familia sa din satul Taktser din provincia tibetana Amdo si a fost numit succesorul celui de-al 13-lea Dalai Lama de la varsta de doi ani.
Nascut la 6 iulie 1935, Dalai Lama a fost proclamat ca nou conducator al tibetanilor la 17 noiembrie 1950, devenind cel mai important conducator politic, la doar o luna dupa invadarea Tibetului de catre chinezi, de la 7 octombrie 1950. In 1954 Dalai Lama a mers la Beijing pentru a vorbi cu conducatorul Chinez Mao Zedong si a fost ales presedinte al Congresului National Chinez. Totusi, dupa caderea miscarii rezistentei tibetane din 1959, Dalai Lama s-a retras in India, unde se afla si in prezent.
Ritualul de alegere a fost acelasi pentru toti cei 14 Dalai Lama de dinaintea actualului.
Chiar inainte de moarte, Dalai Lama aduna un consiliu special pentru desemnarea viitorului Dalai Lama.
El indica o zona geografica in care se va reincarna. Pe baza acestei zone calugarii pleaca si cerceteaza copii cu varste intre 1 si 3 ani. 
Ritualul este destul de secret dar se pare ca include ca proba eliminatorie alegerea de pe o tava cu multe obiecte a 4 obiecte care se presupune ca i-au fost dragi si lui Buddha. Asa ca fiecare copil desemnat Dalai Lama a ales de pe tava exact aceleasi 4 obiecte. De fiecare data!
Pentru desemnarea actualului Dalai Lama au fost testati inca alti 4 copii.
Aceste obiecte au apartinut si i-au fost dragi lui Buddha. Asa ca doar o adevarata reincarnare a lui Buddha poate iubi si alege aceleasi 4 obiecte.
Asa ca noi la taierea motului oare ce vedem cand copilul alege:
Viitorul sau Trecutul?????

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu