Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 14 decembrie 2011

Bosonul HIGGS

Inteleg teoria evolutionista dar nu o impartasesc in totalitate. Eu cred ca omul are in plus fata de celelalte primate ceea ce se numeste spirit. Si nu ma refer aici la suflet. Si eu cred ca spiritul este de esenta divina. Reprezinta picatura de divinitate din fiecare din noi care ne poate conduce la Inaltare si Mantuire. Dar nu este repartizata in mod egal la fiecare. Si ea se poate dezvolta sau tot asa de bine poate involua in fiecare in functie de actiunile si experientele fiecaruia.
Dupa ce oamenii de stiinta au fost haituiti de Biserica Catolica si intre stiinta si religie s-a creat o prapastie, acum acest boson vrea sa umple golul.
Ce inteleg eu din definitia bosonului este ca reprezinta acea particula care genereaza masa particulelor elementare. Si cum daca ai masa, existi! Atunci putem spune ca este chiar motorul existentei in forma materiala asa de cunoscuta de noi.
Dar abordarea acestei probleme este cea care ma framanta. Ca si cautarea particulei cu pricina.
O singura intrebare imi apare. De ce trebuie demonstrata existenta lui Dumnezeu prin metode "stiintifice"? De ce trebuie gasita o relatie matematica si fizica care sa ne dovedeasca fara putinta de tagada ca la inceput a fost un impuls, o particula care a coagulat Universul?
De ce avem nevoie de egalitatea cu Divinitatea si de ce avem nevoie sa ne demonstram ca totul se rezuma la stiinta?
Este oare nevoie de dovezi. Nu este suficienta credinta in sine. Oare ce simtim noi si ce credem noi are nevoie de o confirmare stricta si teoretica. Si chiar practica.
Vrem sa-L punem pe Dumnezeu in ecuatie? Si sa facem eventual si o teorema cu EL? Sau de ce nu o axioma?
Care sa sune : Toate sufletele sunt egal departate de Dumnezeu si mantuirea creste direct proportional cu aportul de bunatate adus de fiecare din noi!
Oare dupa demonstrarea existentei bosonului bisericile se vor umple? Lumea va alerga disperata spre mantuire? Raul va disparea din lume?
Si de fapt carui Dumnezeu apartine bosonul? Si cine are credinta adevarata?
Doar stiinta poate rezolva aceste sarade?

Eu cred sincer in existenta lui. Si ca este doar o chestiune de timp pana la o demonstratie definitiva.
Dar nu cred ca asta reprezinta mai mult decat un orgoliu de om (oameni) de stiinta. Si ca descoperirea nu va schimba cu nimic datele problemei. Poate doar mass-media sa aiba din ce trai.
Poate va fi o palma data bisericii in general. Poate va fi o razbunare pentru toate suferintele indurate in timp de oamenii de stiinta din partea bisericii.
Si mai cred ca se deschide o noua cutie a Pandorei.
Nu cred ca suntem pregatiti sa descoperim in totalitate Universul mic (ATOMIC). Pentru ca dovada sta in ceea ce am facut cand am descoperit puterea nucleara. Si ca inca nu am scapat de amenintarea mortii aduse de ciuperca atomica.
Vanitatea, aroganta si trufia sa nu fie oare cele care cauta de fapt bosonul Higgs!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu