Totalul afișărilor de pagină

luni, 12 decembrie 2011

Noua strategie pentru Schengen

Stiam eu ca exista o strategie secreta pentru a îngenunchea Olanda si a o face sa ne roage in genunchi sa intram in Schengen. Acum totul este clar.
A inceput timid cu un TIR cu flori, doua, blocate prin vama. De abia de ieri am vazut ca de fapt zarzavatul olandez dauneaza grav sanatatii. Si boicotul prazului olandez este acum oficial prin gura presedintelui.
OLE OLE!
Zarzavatul nu mai e!
sau
Nu mai vrem, nici un pic !
Zarzavat asa de mic!
Daca am conturat clar noua directie politica si am reusit sa o punem pe note sa vedem care sunt alternativele.
TRADITIA!
DA DA DA!
Tot traditia saraca ne va salva.
Adica TURCII!
Daca prin Europa nimeni nu il mai baga in seama atunci de ce sa nu fie si el PASA pe la Stambul. Sau macar un Sultan mai mic.
Iata viziunea Presedintelui:

"In interviul difuzat in editia de duminica a cotidianului Zaman, in ajunul vizitei sale in Turcia, care incepe luni, Traian Basescu a declarat ca "UE are nevoie de Turcia la fel cum Turcia are nevoie de UE'.
Seful statului a anuntat, in cadrul interviul, ca in cursul vizitei sale in Turcia va fi semnat un document in vederea consolidarii cooperarii bilaterale. "Acest moment are o importanta istorica in relatiile noastre bilaterale si speram ca acesta va conduce la o cooperare consolidata in domenii cum ar fi cooperarea internationala, economie si energie, mediu, securitate, educatie, cultura si turism", a spus Traian Basescu."

Precum Ceausescu vroia sa fie porumbelul pacii intre Palestina si Israel asa si dl. Presedinte vrea sa fie mesagerul si avocatul  intrarii Turciei in UE. Ca restul rolurilor erau deja ocupate.
Si pe unde sa intre turcii in Europa daca nu pe la noi? Ca doar stiu drumul, ne cunosc cadanele si chiar si ieniceri se mai gasesc liberi.
Nu va era dor de un "UZUN ARAC" pe autostrada Transilvania? Sau de renumitele legume ecologice turcesti acum asa de dragi presedintelui? Sau de o vacanta la BELEK?
Cand ne leaga atatea si ne despart atat de putine de ce sa nu reinodam o veche legatura ce a durat jumatate de secol si ne-a mentinut in intuneric si salbaticie?
Interesanta carte joaca domnul Presedinte. Oare a uitat de opozitia Germaniei la aderarea Turciei? Sau vrea sa aiba munitie suplimentara la viitoarele negocieri?
Ca o persoana care a lucrat un an la o companie multinationala (HAHAHA - turceasca) pot sa va spun ca pana si turcii ne privesc cu superioritate si au o parere proasta despre ghiauri.
Asa ca mai bine ramanem cu Mufide, Lalely, Sarayly! Ismail ziceam!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu