Totalul afișărilor de pagină

vineri, 16 decembrie 2011

Jumatatea mea

Pe vremuri (inainte de 1989) citeam carti la BCU. Si acolo am citit un pasaj care mi-a ramas in minte.
In mare suna cam asa:
"La începutul timpului trăiau pe pământ niste ființe ciudate. Arătau ca doi oameni lipiți spate în spate: două femei, doi bărbați sau un bărbat și o femeie. Aceștia dețineau o putere foarte mare, puteau face aproape tot ce gândeau. Zeii se tem de puterea lor aproape infinită  și, pentru a nu mai reprezenta o posibilă amenințare, îi despart. Separați însă, părțile nu mai fac nimic. Pe pământ domnește o letargie completă. Tot mai mulți mor de tristețe și dor. Zeii, văzând că rămân fără supuși, caută o modalitate de a le da noilor oameni un motiv pentru a trăi. Astfel este creat Eros, cu scopul de a semăna iubire în lume. În acest fel oamenii iși petreceau viața căutându-și jumătatea. Cei norocoși care se găseau se contopeau formând ființa de odinioară."
As putea spune fara frica ca as gresi ca eu ma numar printre cei mai norocosi. Stiu ca mi-am gasit jumatatea si munca lui Eros a dat roade.
Am cautat fara minte verzi si uscate. Si de fapt nici nu stiam ce cautam. Cred ca cautarea in sine pentru barbat este de fapt telul suprem. Si repornirea intr-o noua cautare este de la sine inteles. Odata gasit ceea ce iti doreai pleci intr-o noua confruntare pentru ati hrani  egoul si spiritul de macho.
Dar cat de superficial eram. Si cat de putina minte posedam. Si cat de mult am gresit in viata.
Si in fond totul este atat de simplu. Jumatatea ta exista trebuie doar sa vrei sa o gasesti cu adevarat. Asta nu inseamna ca odata gasita totul devine roz, opinii divergente nu mai exista sau ca fiecare isi abandoneaza crezurile sau modul de a vedea viata. Aici intervine marele secret al convietuirii. Si al intelegerii. Si al fericirii.
Pentru ca intregul nu poate fi realizat din doua parti identice. Asta ar fi o clonare a sinelui. De fapt este nevoie de gasirea complementului tau. A in-ului daca esti yang, sau a + daca esti -.
Cu timpul ruptura dintre partile initiale a capatat alte contururi. Si asa te trezesti ca cele doua piese din nou lipite au gauri si locuri lipsa. Dar astea trebuie neaparat umplute cu dragoste. Si respect si intelegere. Si asta ia timp.
Dar ce poate fi mai frumos decat a realiza unitatea in diversitate si diversitatea in unitate.
Cu timpul devi asemenea unor siamezi sufletesti si chiar simti ce simte celalalt si anticipezi ce doreste celalalt. O telepatie se instaleaza si uneori chiar il simti alaturi, tu fiind la mare departare.

Se spune ca in viata este important sa sadesti un copac, sa cladesti o casa si sa cresti un copil.
Toatea astea insa nu prea au mare valoare daca  nu sunt facute la pachet si mai ales daca nu sunt facute durabil impreuna cu jumatatea ta.

Si pentru ca ce gandesc acum eu am gasit deja gandit de altul:


For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me




LA MULTI ANI! Jumatatea mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu