Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 24 decembrie 2011

Turku Genochidian

A fost numele unui om care a trait in anul 1915. Era dintr-un neam care se spune ca au adoptat crestinismul in anul 301 AD. Tara lui se intindea odinioara de la Marea Mediterana pana la Marea Neagra si pana la Marea Caspica. Cu lacurile interioare Van si Sevan. Ca si romanii au stat in calea navalitorilor. Au avut mai mult sange asiatic decat european. Si sunt un neam darz si cu foarte buni negustori. Dar au ajuns sub cizma cuceritorilor lumii aproape 500 de ani. La fel ca si noi romanii au simtit fratia si generozitatea sultanilor.
In concluzie. Marile imperii si-au zbrobit popoarele cucerite. De cand insa cu memoria Istoriei si a unui Occident mai atent la "drepturile omului" mici genocide au inceput a fi luate in seama si sanctionate. Chiar si dupa aproape 100 de ani.
Cum si noi avem un episod din anii 1940 cu nume de IP si TRAZNEA inteleg foarte bine ce simt colegii de suferinta din capatul estic al Marii Negre. Noi am avut ghinionul (sau norocul) de a fi la granita intre trei imperii hulpave. Si care pozau in eroi salvatori si civilizatori. Ei au avut parte de un singur jupan dar mult mai crud si cu sadisme asiatice.
Asa ca retragerea ambasaborului de la Paris dovedeste inca o data ca reintalnirea cu Istoria si recunoasterea si acceptarea trecutului se amana la o alta data. Sigur dupa un alt refuz de integrare in UE. Si poate ca DA, au dreptate si cu ce s-a intamplat in Algeria.
Este ocazia datoria tarilor mici chiar si dupa 100 de ani sa reaminteasca lumii ce au avut de patimit.
Istoria adevarata nu poate fi mintita si nici manipulata!
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu