Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 7 decembrie 2011

Eterna si fascinanta Romanie 2

Ce am mai remarcat si eu prin tara in ultimul timp:
Miron Cozma are un partid si este gata sa ne salveze pregatindu-se pentru asta chiar la Timisoara.
Dan Diaconescu este pe cai mari si se pregateste sa treaca de 10 % in sondaje. Deja alcatuieste noul guvern. Nu stie sigur daca Elodia se va alatura echipei DDD sau echipa DDD se va alatura Elodiei.
Mircea Geoana dupa ce a evoluat in Lacul Lebedelor fiind distribuit in rolul lebedei negre a reusit sa evadeze de sub blestemul tovarasesc si acum isi asteapta prietenii cu felii de pepeni de Dabuleni. Pana acum exodul de prieteni inca se mai lasa asteptat. Oricum senator independent de Dabuleni sigur va fi. Ca are radacini in electorat. Poate incearca si pe la Deveselu ca stie limba si nici nu e prea departe.
Am revazut de curand un episod din Seinfeld. Cel in care George se pregateste de nunta. Si ii moare aleasa dupa ce a lipit plicuri ieftine cu invitatii toata noaptea. Am avut brusc o strafulgerare si l-am vazut pe Boc in rolul lui George si pe Romania cea care da cu limba pe lipici ieftin si toxic. Nunta cu PDL (UDMR) si cu criza ne poate duce in pragul colapsului daca iarna asta va fi o iarna grea.
Alianta USL ar trebui sa se numeasca " Alianta pentru exterminarea lui Basescu"! Alt scop nu vad. Si incet incet vor fi rosi de propriile ideologii si cei doi mari conducatori vor redeveni ceea ce sunt : Niste juniori țâfnoși si oportunisti . Ce se vor face cand chiar vor realiza ca subiectul Basescu este de fapt unul caduc si cu termen de valabilitate pana in 2014? Si ca la sfarsitul lui 2012 PDL va etala si câțiva km de autostrada si ceva pensii si salarii marite si ceva crestere economica?????
Ca sa sondeze cat de iubit mai este dl Presedinte a incercat baile de multime. Cea de la Arcul de Triumf i-a provocat ceva mancarime si de aceea a ales fieful din Obor. Unde a savurat clipele de glorie de altadata.
Si mai ales a savurat "fasolea ostaseasca" fara pic de carne ca un bun crestin care tine post si respecta traditiile. Aici stiu o poveste de pe vremea lui Carol al II-lea care a vizitat o manastire renumita pentru fasolea gatita acolo. Si intempestiv a intrat in bucataria manastirii. Acolo se gasea un enorm cazan aburind plin cu fasole. Dorind sa guste fasolea chiar din cazan si manuind polonicul prin el, da peste un enorm ciolan de porc.  Stupefiat se intoarce spre Staret. Acesta candid ii explica: Pai asa fac eu cea mai buna fasole din tara, cu putin ciolan! Si asa a invatat Carol al II-lea ca si in politica mancarea  de post trebuie sa aiba in spate putin ciolan pentru a fi gustata de popor. Si mai bun ciolan decat o dictatura chiar nu exista.
 Tot asa a invata si Ontanu ca legand o teava la rezervorul de incendiu din piata Obor si denumind-o pompos " FANTANA LUI BUCUR"  electoratul se va buluci cu sticle goale si ganduri portocali.
Si pentru ca sunt un produs al sectorului II (nascut, crescut si scolit ) nu pot sa nu admir redeschiderea santierului " Strapungere Doamna Ghica-Delfinului" dupa 5 ani de paralizie cu un nou constructor si un deviz dublu ( aproape 10 milioane de euro). BRAVO!!!
In continuare admir lupta surda de gherila pe care o duce UDMR-ul. Adepta dictonului " Cainii latra si caravana trece" isi urmeaza catinel drumul prin mociarla politica romaneasca. Dar ei sunt singurii care nu s-au murdarit prin politica. De fapt ei sunt Alba ca Zapada. Si asteapta un nou partener la guvernare. Ei sunt singura constanta in politica la varf. Si ce este de admirat ca nu au nici un om arestat sau cercetat de DNA. BRAVO! Dar cu ANI ce aveti ????  Un sincer LOFO....
In timp ce majoritatea primarilor dau cu subsemantul pe la DNA dl Mazare apare prin pictoriale si se pregateste de vacante exotice. Iata un model de urmat in Romania. O primarie care se conduce fara primar, un DNA local care nu ii poate reprosa nimic si un inger pazitor de la Judet in persoana lui Nicusor Constantinescu. Asa sa tot sa fi roman. Si sa probezi prospaturi de la liceele din Bucuresti si din tara. BRAVO!
Am fost uimit sa vad cum dl Gusa a gasit un maruntis de cateva zeci de milioane de euro pentru a cumpara PetromService si implicit realitatea TV si se pare si ceva OTV si multe altele.
Sunt fascinat de politicienii de stanga care de fapt sunt miliardari si verosi oameni de afaceri. Romania este tara unde dreapta si stanga se intalnesc la fasolea de post. Eventual si la ciolan! Asa de gust!

Nebunia cumparaturilor este spre cote maxime. Reclamele de la TV au inceput sa aiba protagonisti noi.
Am inteles ca Romania normala este condusa de Excelenta Sa Ion Tiriac. FRUMOSSSSSSSSSS!
Am inteles ca cea mai buna dobanda este la VBR si asta de cand a ramas pe dinafara la vanzarea cu rusii. Pacat ca mai am 20 de ani de cautat franci elvetieni. Aproape ca am uitat cine de fapt isi facea reclama. Oare angajatii tot asa scarbosi si acri au ramas? Si cursul tot asa de dezavantajos? BRAVO!
Magicienii de la ING ne explica ca viitorul roz trebuie sa contina si mult portocaliu. Dar asta in romana se numeste spoiala. Si sa va erijati voi in spoitorii viitorului este cam prea mult. De ce nu faceti o reclama cu punctul de vedere al guvernului olandez despre Romania. Asta ar fi mult mai corect.

Pur si simplu FASCINANT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu