Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 24 decembrie 2011

Home Alone; De Craciun se sparg case!

Mai tineti minte cum plecau ca o furtuna in concediu de Craciun si uitau oaia neagra acasa. Era cam ca la noi, se oprea curentul, nu se dadea zapada, era haos pe aeroport si hotii pandeau.
Erau faimosii "Wet Bandits" care mai intai filau casa cateva zile si apoi intrau si goleau casa si semnau furtul printr-o inundatie.
Am si eu niste vecini pe care ii consider prieteni dar cu care socializez din Craciun in Paste care stau cam la 100 m de mine dar cu mai putini vecini.
Si in timp ce erau la serviciu au patit necazul. DA in timpul zilei. Si aveau si un caine turbat in curte si aveau si obloane si tamplarie super "termopan". Normal ca usa metalica era la intrare si nu credeau ca se poate intampla ceva. Dar "shit happens" . Au dat cu spray in nasul catelului, au sarit gardul si au fortat un geam termopan. Si au intrat. Nederanjati au putut "lucra" cel putin o ora. Au plecat cu maruntisuri. Cam ce poti baga intr-un rucsac. Bani, bijuteri, parfumuri, gps si alte device IT mici. Noroc ca TV era fixat in perete ca faceau un efort sa plece si cu el.
Eu daca as pati asa ceva ar fi ca un viol. Pe langa latura materiala. Si cate cacaturi mici si scumpe nu strange omul. Si le inghesuie printr-un dulap.
Dar cum profesionisti scoliti prin Europa au venit de Sarbatori acasa si e FOAME mare, ce sa faca si ei. Ce stiu mai bine. Intra, ia si pleaca. Gone in 60 minutes!
Dar morala nu este asta.
S-au intors peste fix cinci zile la aceeasi ora sa finalizeze lucrarea.
Ce inima sa ai sa rezisti la doua spargeri in cinci zile!!!???
Imi exprim tot regretul fata de situatia asta.
Si sa recunosc ca doar la 100 de metri fiind, cam simt si eu morcovelul si cu iepurele pe tunel.

Mici sfaturi:
- Un sistem de alarma performant, eventual cu apelare echipa de interventie. Fara nume;
- Camere de supraveghere cu DVR montat intr-un loc incacesibil si eventual cu conexiune la Internet montate pe UPS in caz ca va taie curentul;
- Programatoare pentru aprins luminile in casa daca sunteti plecati;
- Proiectoare cu senzor;
- Grilaje la geamurile de la parter;
- Vecini vigilenti si o buna relatie cu ei;

Dar pentru profesionoisti astea sunt doar mici intarzieri si nu lucruri de nesurmontat.

E FOAME DE BANI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu