Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 14 decembrie 2011

Harry Potter versiune romana

Cineva a furat manuscrisul scriitoarei J.W.Rowling cu adevarata serie a treia a romanului "Harry Potter si Mama Omida"!
In mare era vorba de plecarea lui Harry de la Hogwarts si din elevul lui Albus Dumbledore devine invatacelul Mamei Omida la Buftea.
Aici a fost initiat in taina ghiocului, a blestemului a dezlegarii de cununii, a farmecelor, a carbunelui aprins, a cocosului negru, a apei neincepute si  a boabelor de grau si porumb din perna.
Astea toate numite pompos Magia Alba.
In loc de matura Nimbus 2000 a primit un Mercedes 600 SEL. In loc de palaria de cercetas a primit un costum Armani. In loc de camera din Hogwarts a primit un castel adevarat cu turnulete si cu peste 30 de camere ridicat din ajutorul social.
A invatat ca exista un "cel caruia nu ii rosteti numele" care percepe taxe si impozite si de care trebuie sa te feresti caci iti poate trimite mascatii acasa.
A aflat apoi de o oarece concurenta din partea unor apropiati prezidentiali care umbla cu flacara violet. Si mai exista o concurenta de oameni cu sutana care "deschideau cartea" contra unor sume de bani. Mai exista o categorie care ghicea in cafea sau in cartile de tarot, dar astia erau deja perimati. Hard-core era magia alba (neagra).
Dar loc pe piata era suficient. Caci musterii erau garla. Mai ales din noii imbogatiti care vroiau sa stie viitorul sau sa scape de probleme curente si minore. Mai erau si starlete care pasind pe cadavre vroiau sa capete imunitate la "magia neagra".
Aici Harry a invatat ca linia intre magia alba si cea neagra este foarte subtire si depinde de raspunsul clientului la pretentiile tale si la santajul tau. Asa ca azi poti umbla cu magia alba si peste cateva ore sa o dai pe magie neagra.
A intrat in familia manelistilor si a fost incantat de folclorul autohton si de aria de raspandire a muzicii "cult".
A cunoscut si smenarii si valutistii si recuperatorii si camatarii legati toti cu un fir de aur ( ce fir, odgon) cu vrajitoarele si canteretii.
Vaj-hatul este denumit pe aici smen, sau metoda Maradona, sau alba-neagra si este mult mai palpitant decat la Hogwarts. Caci invingatorul ia totul.
A fost fascinat de acei oameni care merg la vrajitor, ghicitor sau citesc inebuniti horoscoape, care au dat umanitatii episoade gen Tanacu si care traiesc in secolul XXI.
Pacat ca s-a pierdut manuscrisul. Ce film mai iesea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu