Totalul afișărilor de pagină

duminică, 9 octombrie 2011

Baietii destepti!

Vreau sa corectez doua mari nedreptati istorice savarsite pana de curand.
Prima ar fi ca sunt si fete destepte si a doua ar fi ca nu trebuie doar cei din energie gratulati cu acest apelativ.
Deci:  Baietii si Fetele Destepte conduc inca Romania.
De la " Am fost invins de Securitate" e mai corect de spus ca Securitatea nu mai exista. Ea s-a transformat in baieteti si fetite (eventual copiii securistilor si activistilor) super Destepti.
Nu voi uita niciodata un interviu al Danei Nastase dat la inceputul anilor 1990. Citez din memorie.
" Intr-o seara din decembrie 1989 ne uitam la TV si oriplata de cine era la conducere l-am intrebat pe Adrian ce se va intampla cu NOI si cine ne va apara pe NOI. Asa s-a hotarat AN sa intre in politica!"
Atunci cred ca s-a nascut "NOI" si "AI NOSTRI"!
Si a functionat si mai functioneaza inca.
NOI putem conduce Romania si dor NOI putem reusi in politica. NOI si AI NOSTRI.
Restul erau niste venetici nevrednici de a lua puterea si de a vamui resursele tarii.
Asa jaful a fost dus pe o noua treapta de perversitate. Totul a fost facut nu in nume propriu si doar prin interpusi. Biete marionete care incercau sa intre in gratiile sefilorsi sa-si pastreze functia. Si care pana in final greseau flagrant doar pentru a-si multumii sefi, a prinde niste firmituri si a lasa potul cel mare catre sefi.
Romania nu este o tara saraca. Nici macar prost administrata cum se spune. Ea a fost sistematic jefuita si interesul national a fost transformat in interes personal. Asa ca de unde sa mai aiba resurse? Cat poti jupui o oaie? Pana moare eventual. Asa este si Romania acum. In moarte clinica!
Dar totusi inca nu este totul pierdut! Lucrurile se misca. Si in cel mai sensibil domeniu (Justitia) lucrurile se misca incet, dar totusi se misca. Si asta ar trebui sa aprecieze UE. Ca suntem pe drumul cel bun.
In acest blog l-am criticat (satirizat si pamfletizat) dar si laudat pe domnul Presedinte Traian Basescu.
Consider ca Istoria va aprecia contributia domniei sale in a nu lasa Romania pentru cei care spun NOI si AI NOSTRI. El a redat Romania (inca lupte exista) romanilor. TUTUROR.
Justitia romana este ca un Balaur cu sapte capete. Cum este retezat unul creste altul mai rezistent in loc. Pentru ca este o mare fratie intre judecatori, procurori si avocati. Si pentru ca este o interschimbabilitate si o volatilitate fantastica. Azi procuror, maine avocat, poimâine judecător. Cum oare sa pui ordine in asa ceva. Si mai sunt si gradele de rudenie si de cumetrie in sistem. Pai sotul doamnei e la Bruxelles! Pai sotia domnului este la ICCJ! Si tot asa. Grefieri ajunsi , avocati, avocati ajunsi judecatori la ICCJ. Oameni ramasi pe posturi de cel putin un deceniu. Si peste toate CSM care vegheaza la stabilitate. Cum sa mai poti dovedi ceva daca transpira imediat veste cu telefonul ascultat. Sau cu mandatul pe teava. Cum sa mai ramana probe si sa mai iasa flagrantul. Cine pe cine sa mai aresteze si cine pe cine sa mai condamne.
Asta nu inseamna ca tot sistemul este contaminat. Sunt si oameni onorabili care traiesc din salarii si isi vad cuminti de treaba fara a visa vacante exotice, case prin Paris si conturi grase. Merg si ei cuminti prin Bulgaria, Grecia sau Turcia si isi cresc copiii dormind linistit. Dar ei nu ies in fata. Si nici nu pot promova in locul Nemuritorilor. Asa ca poate doar varsta sa ne elibereze de acesti dinozauri harpareti.
A fost fata unui fost general care a dat si ea un oscior. Si  a avut grija sa ia mai intai carnea de pe el. A mai stat prin puscarie un mare combinator de verdicte si sentinte rapide si favorabile. Acum e la locul de munca cuminte si tacut. In plen. Dar oare cati ca ei mai sunt inca in sistem si in zone sensibile. O multime. Dar si asta cuantificabila. Si pentru, sa zicem 1000 de oameni, lucrurile nu pot progresa si capata o normalitate. PACAT.
In lumina reflectoarelor este acum justitia. Este si fotbalul, dar si aici au avut grija sa nu lase urme. Asa ca o vointa mult mai mare trebuie irosita pentru a indrepta lucrurile.
In fiecare domeniu de activitate exista baieti si fete destepte. Si ei tin cu dintii de privilegii si modul lor de viata.
Suntem in plin razboi. Unul foarte dur. Cu victime care vor face puscarie.
Dar este soarta Romaniei in joc.
Asa ca macar eu sustin pe cel care chiar a facut ceva! Si nu doar cu vorbe.

Ma intreb daca seful de cabinet al unui PM este miliardar, atunci fostul lui sef cum este oare ?
Doar niste termopane? HILAR!!!

Dati-ne Romania inapoi si nu ne mai faceti sa plecam din ea!
Nu noi suntem minoritatea, ci voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu