Totalul afișărilor de pagină

luni, 17 octombrie 2011

New Antipa

Aseara pe un frig inimaginabil (cu numai o saptamana in urma ne rasfatam la peste 25 de grade, ca doar e incalzire globala inceputa cu o mica glaciatiune) am fost sa vizitam noul muzeu Antipa. Am ajuns la 18.30. Ceva coada la bilete. Tinand cont ca se inchidea la 20.00 erau cam 50 de persoane inaintea noastra. Si nu se mai cumparau de la o casiera prafuita si plictisita, ci de la un automat de bilete. Si un restaurator ne asista in a cumpara bilete. 20 de lei adult si 5 lei copil sau elev (student).
Cladirea este aceeasi, dar interiorul este acum spectaculos. Peste tot numai touch screen cu informatii suficiente (din pacate nu toate functionau, in sensul ca afisau mesaj de eroare de memorie). Exponatele erau frumos reconditionate si bine puse in valoare. Atmosfera era ca in orice alt muzeu cu pretentii din lume. Copiii erau cam putini, dar in schimb erau tineri intre 14 si 20 peste 80% din vizitatori.
Era si pacat ca asa o zestre de exponate zacea pana acum ceva ani intr-o mare de praf si indiferenta. Si doar elevii carati de autobuzele din tara ce ii mai calcau pragul. Acum a devenit o atractie turistica reala pentru un Bucuresti care nu prea mai tine cont de mostenirea lui. Nici religioasa, nici culturala, nici istorica.
Asa ca mamelor din lumea-ntreaga eu va dau un singur sfat:
Mergeti si vizitati ANTIPA!
Eventual si cu copiii.
Ai vostri sau ai vecinilor.
Caci este informatie frumos prezentata si avem exponate cu care sa ne mandrim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu