Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 26 octombrie 2011

LION KING 4

Am avut ocazia sa vad (partial) ultima parte (4) a celebrului desen animat (inca nerealizata).
Povestea se desfasura cand Simba era batran, tare batran. Si avea deja o groaza de fete. Multe fete. Si nici un baiat. Totul culmina cu iesirea lui de la Zoo dupa o captivitate de peste 50 de ani. Si intoarcerea lui intr-o jungla pe care nu o mai recunostea. Acum era plina de hiene, sacali, cativa hipopotami si multe oi. Mult prea multe. Nu dadeau nici lana, nu dadeau nici lapte. Stateau si behaiau toata ziua.
Brusc toata jungla a inceput sa freamate de dorul Leului. Le lipsise cineva cu verticalitate, traditie si morala. Tot ce era frumos din trecut reinviase, tot ce fusese urat se uitase si multe hiene behaiau in tonuri nostalgice. Si pana de curand cat mai muscasera din batranul Leu. Cat il mai umilisera si cat il mai batjocorisera.
Toata jungla canta : " Hakuna Matata"! Un fel de dormi linistit !
Asa ca la ceas aniversar s-a suit pe deal si a tinut un discurs. Multi se asteptau sa se intalneasca cu Istoria, multi se asteptau ca multe vorbe nerostite in ultimii 50 de ani sa fie rostite acum. Multi se asteptau macar ca unele fraze definitorii sa nu fie plagiate. Dar a razbatut doar un mienuat. Si Atat! Si acela scris de o pisica patata.
Toata maretia si speranta junglei in o viata mai buna (daca macar nu mai buna, cel putin onorabila) a murit cu acel mieunat.
Lipsea marele Tigru cu privire patrunzatoare. Toti hamsterii de la guvernare au facut front comun cu Tigrul. Dar cel mai mare absent a fost Magicianul. Cel care era veriga de legatura intre Leu si Divinitate.
La festinul dupa mieunat a fost si nu prea a fost adevarata jungla. Caci din toate rudele de sange doar cativa au gasit ragazul in a-l omagia. Si mai era si furia Tigrului.
Clipa de magie a trecut. Jungla a revenit jupanului de drept. TIGRUL!
Marea mea dilema a ramas urmatoarea:
Ce este mai bine pentru o jungla ca a noastra?
Un LEU venerabil dar lipsit de gheare si de raget sau un Tigru (vargat si patat)  ramas singurul mascul Alpha.
Cei cu conacul de la Florica au avut un raspuns acum 150 de ani.
Si au adus o mandreata de exemplar. Ar fi doborat singur orice armata.
Acum...
Nu stiu daca macar galeata de jaratec mai poate face ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu