Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 15 octombrie 2011

Scrisori celebre romanesti

A fost Eminescu cu "Scrisoarea a III-a" (printre altele) pe care o invatam pe la scoala. A urmat "O Scrisoare Pierduta" a lui Caragiale careia ii admiram actualitatea. Recent a fost Scrisoarea celor Sase in prag de Revolutie scrisa cu caractere chirilice. Dar cea mai fierbinte (hot) scrisoare (poate exceptand cele doua Scrisori de Moralitate Suprema scrise de GL catre Facultatea de Filosofie) este cea a judecatoarei Gabriela Barsan catre CSM. Da, cea cu vacantele si cu fata generalului si cu ICCJ. Si cu luxul si opulenta afisata la audieri (cred ca orice articol vestimentar purtat de dna judecator era de la 500 de euro in sus, pacat ca televizoarele nu transmit si  olfactiv, caci sigur mirosea a colonia cea mai scumpa, a dispret si a stapana a sistemului).
Ce am inteles eu din scrisoare (de gasit si pe juridice.ro) :
Conul Trahanache este la Strasbourg. Si a scolit cam intreg CSM-ul. Si a fost OM cu ei, reciproca uitand a fi valabila.
A avut usa casei deschisa si pe ea au intrat cu capul plecat in semn de omagiu pentru masculul (femela) ALFA a justitiei. Cand a fost sa intre si mascatii brusc usa trebuia sa aiba imunitate. Parca tineau o agenda cu favoruri inchisa in seif! Involuntar imi revine in minte scena din filmul "Nasul" in care un nefericit nu respecta protocolul impus de Nas in a solicita un favor si de a se vinde pe viata.
Asa deci coana Joitica incepe sa-i toace marunt dar nu letal pe membrii CSM. Si toti cei care au avut tupeul (instict de supravietuire) in a aproba perchezitia sunt tarati (meritat) in cloaca comuna numita justita romana.
Pai daca asa arata una din puterile din stat, oare cum or arata celelalte?
Cine este doamna legata la ochi cu balanta in mana? O doamna bine imbracata care se plimba cu o super limuzina care are o super casa si alta supercasa de vacanta si zeci de excursii costisitoare anuale in locatii exotice si care va avea o pensie cu cel putin cinci zerouri lunar (da lunar). Caci varianta asta este acum in lucru. Sa iasa saraca la pensie ca este surmenata. Si stresata. Si saracul Omul de langa ea. Era oare chior, sau orb? Nu vedea ce se intampla? Nu sesiza mici diferente intre ei si o normalitate decenta? Sau cum se spune mai recent: El era baiat bun, dar Ceauseasca era o ...fiara!
Afundat in a lasa posteritatii opere complete de drept, oare nu este pacat ca asa o cariera sa se termine intr-o asociere cu perveritatea profesionala maxima?
Nu degeaba se spune ca diavolul se ascunde in detalii si ca drumul spre iad este pavat cu bune intentii!
Oare cine mai poate sa ne judece pe lumea asta? Se primeneste CSM si ICCJ de aproape zece ani. Si tot pe lista scurta de reprosuri a doamnei judecator este fruncea CSM.
O sa va auda colegii mei Academicienii, era alta fraza celebra!
De fapt cine mai este vertical in Romania. Poate cel operat de coloana pe la Viena? Si cand apare cu adevarat verticalitatea. Te nasti cu ea sau te indrepti pe drum?
Am devenit vizibil tara oamenilor fara de sistem osos. Doar o gelatina ne mai tine inchegati. Sau doar un noroi mai vartos.
Nu stiu ce sa mai spun baiatului meu cand ma intreaba despre patriotism si despre corectitudine.
Corect fata de el ar fi sa nu-l afund in noroiul existentei in Romania. Patriotic ar fi sa il educ in dragoste fata de Romania si in dorinta de a indrepta aceasta tara.
Sincer incep sa ma intreb daca natura romanilor este de a fi indreptati si de a cauta adevarata normalitate.
Pe undeva incep si eu sa ma indoiesc ca mai exista cale de salvare.
Dar este doar un gand marunt.
Caci speranta moare ultima!
NU?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu