Totalul afișărilor de pagină

joi, 6 octombrie 2011

A murit Prometeu!

Dumnezeu sa-l odihneasca pe Steven (Paul) Jobs.

Dintr-un copil adoptat (cu tata natural sirian si mama americanca) a devenit in opinia mea unul din marii eroi civilizatori ai secolului XXI.
A furat aidoma lui Prometeu marele foc al computerelor imense (de la zeii de la IBM) si micșorând-ul sub forma unui PC aproape l-a introdus in fiecare casa . A avut aceasi pedeapsa cu Prometeu trebuind sa-si sacrifice ficatul.
Nu cred in coincidente. Ieri a fost lansat (sau trebuia sa se lanseze IPhone 5) IPhone 4S si astazi se anunta moartea lui. Oare nu trebuia umbrita marea lansare?
Bursele vor reactiona. Actiunile vor scadea si increderea in Apple va scadea si pe termen foarte scurt si pe termen foarte lung. Nimeni nu va mai putea pasi "in cizmele lui"!
O lansare debila si o moarte tragica dar anuntata. Asa se incheie o etapa din istoria Apple. Sa vedem ce va urma.
Ce m-a impresionat cel mai mult la Steve (pe langa charisma si vizionarismul lui) a fost ca pentru el nu exista "NU SE POATE"! A stiut sa se inconjoare de oameni extraordinari si sa-i mobilizeze la maxim.
A fost unul din personajele de poveste ale capitalismului. Din garaj, in stapanul tehnologiei de maine.
PC + Muzica in format mp3 + Aplicatii pentru mobil + Telefon = chipul si infatisarea lui Steve Jobs.

A fost un artist al PR si un mare prezentator de produse. Dar nu cred ca va avea soarta marilor artisti care dupa moarte cunosc o crestere exploziva a vanzarii creatiei lor.
Lumea reactioneaza altfel cand e vorba de burse si actiuni.
Cu toate ca a reusit sa creeze masinarii perfect puse la punct, care pot functiona si fara el, aidoma unui organsim pentru a fi cu adevarat viu au nevoie de un SUFLET. Si el era acel suflet!

Se vor scrie miliarde de cuvinte in toate mediile de comunicare despre el.

Acestea sunt cele 326 de cuvinte aduse de mine ca omagiu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu