Totalul afișărilor de pagină

vineri, 28 octombrie 2011

Brat la brat cu Sanatatea Romaneasca III

O noua zi. Astazi au venit studentii. Vreo opt. Patru baieti si patru fete. Imi zic in minte : Avem viitor de aur! Dar Surpriza. Erau studenti straini. Toti erau din Pakistan. Si la vorba si la port. Condusi de o doctorita care putea concura la un concurs de Top Model au inceput sa investigheze pacientii. Ei  nu prea stiau romana, ea nu prea stia engleza. Asa ca un veteran din anul VI mai intai incerca in romana, completa in engleza, dadea din maini si facea scheme si apoi "traducea" grupului. Si la fiecare final se auzea un : AAAAAAAAAAAA!
Au studiat un caz de hepatita "A". Am fost mirat de modul de incrucisare a bolilor infectioase pe saloane. Hepatita cu pneumonie si cu viroza. Si asta in doar 12 mp. Un fel de selectie naturala.
Dialogul este absolut savuros. La fiecare fraza toti se mira. Apoi pun tot felul de intrebari cu mult pe langa subiect. Apoi "translatorul" comunica cu doctorita. Si ea face fata cu brio avalansei de intrebari. Cand pleaca putin din salon "translatorul" il intreaba suav pe pacient: " Dar ce diagnostic aveti?" Mandru romanul nostru nu se preda: " Nu am voie sa va spun". Si doctorita s-a intors in salon.
Pe langa mari probleme de comunicare, mari probleme de perceptie si intelegere a mecanismului bolii acesti viitori doctori m-au speriat. Chiar ei vor fi urmatorii rezidenti?
Atata a mai ramas din faimoasa scoala de medicina romaneasca ?
Chiar ne ucidem incet incet viitorul?
Unde ne sunt studentii? Unde ne sunt specialistii?
Ce a mai ramas in tara?
Caci am aflat ca patru asistente au fost deja prin Anglia si Suedia si ca sunt intoarse de sase luni, dar au gand de duca.
Sa fi bolnav in Romania va fi un lux. Nu multi isi vor permite daca nu pot da o fuga la AHK Viena.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu