Totalul afișărilor de pagină

duminică, 6 aprilie 2014

Gazul de sist si balanta puterii!

Suntem in plin razboi. Economic. Mai exact unul care se duce pentru resurse naturale. Fara ele modul de trai al societatii noastre va dispare si noi ne vom salbatici. Din pacate resursele astea sunt deja pe terminate. Si cine le mai are trebuie sa profite la maximum de ele. Ne mai putem noi imagina lumea fara curent electric? Fara apa calda? Ce sa mai vorbesc de telefon mobil, tableta sau televizor? Sau fara Internet?
Romania a fost o tara bogata in resurse minerale. Asa de bogata incat aurul si sarea noastra au revigorat Imperiul Roman pentru ani buni. 123 de zile de sarbatoare au fost la Roma dupa cucerirea Daciei.
Da, romanii ne-au facut drumuri si poduri. Le-au facut sa poata cara aurul si sarea noastra. Exploatarile de minerale au continuat de-a lungul secolelor pana la descoperirea petrolului in Romania. Daca Romania nu exista, nici al doilea razboi mondial nu ar fi durat atat. Pentru ca nemtii nu ar fi avut de unde sa isi alimenteze masinaria de razboi. Ma rog, acest aspect nu prea se specifica pe nicăieri. Au venit rusii (sovieticii sa zicem) si au plecat si ei cu munti intregi de uraniu si de alte resurse. Se spune ca 18.000 tone uraniu au emigrat din Romania in perioada 1952-1960.  Daca facem o mica socoteala la consumul anual de la Cernavoda care este de 100 tone/ an vedem ca puteam produce energie electrica la Cernavoda 180 de ani cu uraniul furat de URSS. Nici de asa ceva nu se spune!
Bun, am stabilit ca Romania a avut. Din pacate nu prea mai are. Si ce mai are nu se poate exploata!
DE CE?
Imi vin in minte imaginile dintr-un film romanesc (cred ca Neamul Soimarestilor) in care un sat intreg fuge de navala tatarilor. Si satul isi doneaza clopotul de bronz al bisericii pentru a fi turnat un tun. Care sa apare Moldova . Imaginea asta ma tot obsedeaza.
Si ma tot gandesc la ultimii 70 de ani. Si vad cum satul nu a mai fugit. Si cum clopotul nu a mai fost topit. In schimb a devenit colorat. Acum aproape 70 de ani s-a inverzit rau de tot. Tot la fel de repede s-a transformat verdele in rosu. Pentru o lunga perioada de timp. Apoi rosul s-a mai decolorart putin. Acum in cicluri de cate patru ani culoarea pe clopot se schimba din rosu in galben, apoi in portocaliu, apoi iar in rosu samd.
Parca menirea clopotului nu este sa fie vopsit ci sa rasune majestuos limpezindu-ne conștiința.
Tehnologia a evoluat spectaculos in ultimii ani. Si asa a devenit posibil sa ajungem la una din ultimele resurse disponibile in Romania, la costuri de exploatare rezonabile.
GAZELE DE SIST!
Care ne-ar face independenti energetic.
ADICA AM CASTIGA RAZBOIUL! Si nu am mai depinde de nimeni!!!
Si iarasi revin la imaginea cu clopotul. Nu ca as vrea sa se topeasca iarasi. Dar macar sa nu mai bata a alarma. Si sa scoata lumea in strada ca la navalirile tatare. Nu inteleg cum de rostul clopotului este sa creeze si sa mentina o stare de adversitate si confruntare cu interesele energetice ale Romaniei.
Scriu cu greu aceste randuri. Si eu am avut dubiile mele legate de mediu.
Dar intre probleme nedemonstrate de mediu si realitati energetice, aleg fara sa preget INDEPENDENTA ROMANIEI !!!!
Vad imagini cu oameni cu furci, topoare si pietre in mana luptandu-se cu alti oameni care isi fac meseria. Vad autobuze si camioane luate cu asalt intr-un potop de bolovani.
Cate energii consumate. Cata manipulare.
Si de ce???
Trebuie sa ne fie clar ca asta este viitorul Romaniei! Fara gazele de sist ne predam neconditionat. CAPITULAM!
Si vom deveni infranti in propria noastra tara. Chiar cuceriti.
Am inteles lupta contra vaccinelor. Sau a pasaportului biometric.
Nu inteleg de unde pana unde asa o mobilizare contra gazelor de sist, cand beneficiile sunt atat de mari.
Sau eu nu mai gandesc limpede, sau sunt alte interese la mijloc si ne furam singuri viitorul.
DA GAZELOR DE SIST!!! Am zis!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu