Totalul afișărilor de pagină

duminică, 13 aprilie 2014

Romani pe care ii apreciez !

Prea multe postari am avut cu subiecte despre oamenii care ne batjocoresc tara. Si asta poate deveni o atitudine fatalista. Am stat si m-am intrebat de ce vad doar jumatatea goala a paharului. Si m-am hotarat sa vad si jumatatea plina. Caci ea chiar exista.
O sa dau mai multe nume. Oameni pe care nu ii cunosc personal. Si despre care nu pot stii cum sunt ei in intimitate. Ii judec doar dupa fatele lor. Si uneori faptele lor vorbesc.
Asa ca astazi voi vorbi despre domnul Bogdan Lucian Aurescu. Pentru care am un respect deosebit. Fiind mai tanar decat mine si nascut cam in aceeasi perioada din Fecioara ma pot considera ca fiind in aceeasi generatie. Si este un exemplu reusit de roman patriot.
Iata cateva date pe scurt:
""Bogdan Aurescu este licențiat al Facultății de Drept în 1996 și al Facultății de Istorie în 1998, din cadrul Universității din București. Este absolvent al Institutului Franco-Român de Dreptul Afacerilor și Cooperare Internațională "N. Titulescu - H. Capitant” 1996 și al Colegiului Național de Apărare 2000.
Începând cu anul 2003 este doctor în drept al Facultății de Drept - Universitatea din București, cu teza „Conceptul de suveranitate și supremația dreptului internațional” (cu distincția "Summa cum laude”)
Bogdan Aurescu și-a început activitatea în 1996 la Ministerul Afacerilor Externe, Direcția Juridică și Tratate. A îndeplinit numeroase funcții în cadrul Ministerului Afacerilor Externe ca de exemplu:
-consilier la Cabinetul Ministrului (1998-1999);
-director adjunct al Direcției Juridice și Tratate 1999
-director al Cabinetului Ministrului (1999-2000);
-director al Direcției Drept Internațional și Tratate (2000-2001)
-director general al Direcției Generale Afaceri Juridice (2000-2003)
-Subsecretar de stat, Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ulterior Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Externe (8 iulie 2003-2005)
-Agent al României la Curtea Internațională de Justiție de la Haga""
Bogdan Lucian Aurescu este unul dintre cei mai titraţi diplomaţi români, remarcându-se în dosarul pe care România l-a câştigat în faţa Ucrainei la Curtea Internaţională de Justiţie, pe tema platoului continental din Marea Neagră, în negocierea dosarului privind scutul antirachetă cu SUA sau în negocierile cu Serbia privind minoritatea românească de acolo.
Vineri 11.04.2014 a fost intr-o vizita in USA.
""MAE informeaza, intr-un comunicat de presa transmis sambata, ca Bogdan Aurescu a avut vineri intrevederi cu Celeste Wallander, Senior Director si asistent special al Presedintelui SUA pentru Rusia si Asia Centrala in cadrul echipei de securitate nationala - Consiliul de Securitate Nationala, la Casa Alba, si respectiv cu Derek Chollet, Asistent pentru securitate internationala al Secretarului SUA al Apararii, la Pentagon.
In discutiile de la Casa Alba, oficialul roman a abordat in principal modalitatile de intensificare a Parteneriatului Strategic bilateral in domeniul politico-militar si de securitate, pe fundalul evolutiilor ingrijoratoare din imediata vecinatate a Romaniei, reiterand argumentele privind sporirea prezentei SUA si NATO in statele Aliantei din flancul estic al acesteia, inclusiv in Romania.
Oficialul roman a facut o prezentare detaliata a evaluarii romanesti asupra perspectivelor de evolutie din vecinatatea Romaniei, informeaza MAE, precizand ca ambii oficiali au constatat ca evaluarile Romaniei si SUA asupra situatiei de securitate din Vecinatatea Estica a Aliantei sunt deplin convergente, fiind necesara identificarea concreta a masurilor de asigurare a Aliatilor estici.
Cu aceasat ocazie, s-a mai discutat despre aspecte privind necesitatea numirii unui nou ambasador al SUA la Bucuresti si despre intrarea Romaniei in programul Visa Waiver.
O alta intalnire de pe agenda vizitei a fost cu Derek Chollet, reprezentantul Pentagonului, ocazie cu care au fost discutate progresele inregistrate in procesul de punere in aplicare a Acordului bilateral privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice al SUA din Romania. A fost reconfirmat obiectivul comun privind operationalizarea sistemului de la Deveselu, la orizontul anului 2015, neexistand niciun fel de intarzieri.
Si cu aceasta ocazie, Bogdan Aurescu a pledat pentru extinderea cooperarii militare bilaterale, inclusiv din perspectiva actualului context regional de securitate. Totodata,oficialul roman a subliniat ca, pe fondul crizei din Ucraina, coeziunea Aliantei si angajamentul puternic al tuturor statelor Aliate fata de principiul apararii colective capata o importanta sporita.
Secretarul de stat in MAE a aratat ca o cooperare consolidata cu SUA in regiunea Marii Negre, substantierea prezentei americane, alaturi de cea a altor aliati in zona vor contribui la stabilizarea strategica a regiunii si la descurajarea factorilor de instabilitate. A evidentiat, de asemenea, rolul politicii NATO a usilor deschise in promovarea stabilitatii si securitatii in spatiul euro-atlantic.""
Pe scurt datorita lui avem :
-castigat procesul cu Ukraina pe tema Insulii Serpilor;
-scutul de la Deveselu
- imbunatatirea conditiilor minoritatii romane din Serbia;
- cresterea prezentei militare americane in Romania atat cu militari cat si cu tehnica de lupta in contextul crizei din Ukraina.
Pentru toate astea si mai ales pentru ce nu a ajuns la public:
MULTUMESC!!!
Ordinea aparitiilor nu se vrea un clasament. Este doar in functie de evenimente si de timpul meu liber.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu