Totalul afișărilor de pagină

vineri, 10 februarie 2012

Alea i-A.C.T.A est!

Asa ar fi rostit Cezar cand a trecut Rubiconul. Un râu banal din Italia care demarca zona pana unde un consul avea acces cu trupele sale inspre Roma. Si el s-a hotarat sa treaca cu soldatii sai pentru a salva "Republica" si "Democratia" romana dupa un lung "speech" mobilizator la adresa soldatilor. Si ei au mers mai departe spre un razboi fratricid incalcand clar regula, doar pentru ca Cezar a stiut sa-i manipuleze.
Si acum se incearca o mare manipulare. Faimosul "A.C.T.A" sau legea privind drepturile de autor si contrafacerea. Toata lumea a inebunit. Internetul este inrosit. Se anunta proteste masive (HAHAHA) in strada (poate daca vin iarasi ultrashii, sau daca bate Steaua joi).
Hai sa ma aberez si eu!
Traind la marginea Dragonului in anul Dragonului stiu ce inseamna contrafacerea si vad ce averi se aduna din ea. Am mai vazut si ce inseamna Drepturi de Autor si cum jumatate din mass-media romaneasca era platita pe drepturi de autor. Dar nu toata lumea a avut norocul sa se judece cu SONY pe "roata...roata...." si sa castige pe drepturi de autor o mica avere. Asa ca si drepturile astea sunt doar pentru cei cu Drepturi si nu pentru orice drept.
Tragand linie este vorba de miliarde de dolari. Care nu se scurg in buzunarele care trebuie. Si acesta este de fapt noul Razboi Mondial. Daca si-au mutat productia in tari (sa zicem China) si platesc o manopera ieftina ramanand cu profitul mare, capitalistii verosi (ce frumos suna Nu??? ca in lectiile de socialism) vor ca bastinasii sa nu fure metoda si produsul si sa nu le faca concurenta pe invnetiile lor.
Noi producem la voi, va dam un pret de nimic pe munca voastra DAR, DAR nu cumva sa produceti si voi acelasi lucru si sa-l vindeti mai ieftin !!!!
Totul inclina spre o "novus ordo seclorum" in care prin lege cei bogati sa devina si mai bogati, iar cei saraci sa ramana vesnic saraci. Adica un Occident super tehnologizat si restul lumii o imensa mana de lucru ieftina.
La masa bogatilor nu e loc de intrusi!
Cat despre Internet cel mai periculos lucru ar fi luarea de masuri fara consultarea justitiei. Sau punerea la dispozitie de date personale fara mandat sau chiar atacul la viata privata si a informatiilor personale tot fara mandat.
Recunosc ca urmaresc seriale care la noi nu se difuzeaza (de exemplu Spartacus), dar fac asta pentru ca nu am alta optiune. Si ca nu traiesc intr-o tara care primeste si ea marfa sau informatii la prima mana. Traiesc intr-o tara care ciuguleste cateva frimituri de la puternicii Occidentali.
Cum pe internet totul este i-, asa si i-ACTA ma afecteaza cel mai mult legata de internet.
Si mai ales ma deranjeaza ca nu se stie cine a semnat din partea Romaniei acordul. CINE? CINE?
Daca as fi tonomat as spune ca precis Basescu. Dar si el in avion vedea filme piratate traduse de veverita_bc .
Sunt sigur ca si el e "pirat" din piratebay.ro !
Asa ca traiasca thepiratebay.ro !!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu