Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 22 februarie 2012

Politica la fara frecventa!

Pe vremuri (inainte de 1989) visul oricarui sfertodoct era sa termine o facultate la fara-frecventa. Aveai diploma si nu mai conta nimic. Dupa 1989 idealul a  fost facultatea particulara cu programul "fara prezenta". Cotizai unde trebuia si dupa scurgerea timpului de joc primeai si diploma. Cati grefieri nu au ajuns avocati? Cati subofiteri nu au ajuns si ei tot avocati? Cati doctori si economisti nu au iesit pe banda rulanta????? In Romania educatia superioara a devenit ceva de rasul curcilor si rezultatele se vad acum cu claritate.
Ieri a fost difuzata o evidenta a prezentei parlamentarilor la votul final al legilor importante. Campionul absolut (un fel de zero absolut) este tanara "speranta" la fotoliul de presedinte.
Pielea imi devine de gaina cand ma gandesc la alternativele la alegerile prezidentiale. Un profesoras de istorie, un santajist TV care vorbeste fara virgula, eternul tribun cu Rudotel si altii de teapa asta. Noroc cu rocada Presedinte - Premier pe model Putin.
Revin la prezenta in Parlament. De acolo se castiga un salariu bunicel. Care ar trebui incasat ca urmare a unei prezente si a unei implicari. Zic eu???!!! Mai consider ca indifernt de locul tau de munca trebuie sa-ti faci datoria cu conștiinciozitate si respect. Fata de tine si fata de ceilalti.
Nu poti pretinde sa fi respecat si votat daca tu nu catadicsești sa mergi la slujba ta. Buna rea, cum e ea.
Asta sa fie oare modelul de Presedinte???? Sa zaca prin Palatul Cotroceni asteptand sa treaca timpul. Sau si slujba asta sa fie sub demnitatea sa????
Din pacate asta este atitudinea generala fata de serviciul public. Cine este in serviciul public ar trebui sa inteleaga ca o parte din energia si priceperea personala trebuie pusa in slujba tarii neconditionat. Pentru ca doar asa s-a facut Romania Mare. Doar asa sute de mii de oameni din anii 1900 au reusit sa scoata tara din inapoierea de 100 de ani din vremea respectiva. Cu o astfel de atitudine nu numai ca nu vom avansa ci vom ajunge sa ne salbaticim.
Ca sa fii Presedinte nu ajunge doar sa latri la actualul Presedinte. Si sa critici.
Este (poate) si timpul sa cladim, nu sa distrugem, sa intelegem, nu sa nu vrem sa auzim, sa iubim, nu sa uram!
Rusine C.A. !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu