Totalul afișărilor de pagină

duminică, 12 februarie 2012

Stare de alerta! Cod rosu .....de prostie!!!

Am privit cu oarece detasare demisia guvernului. Sine ira et studio! Asta era si starea mea.Dar incet, incet , incep sa ma indignez.
Si de ce?
In plin viscol guvernul isi da demisia. Parca murea cineva (acum sincer pot spune ca cel putin 10 persoane au murit datorita vremii si mai ales datorita lipsei de reactie a autoritatiilor) daca mai statea o luna sa treaca vajul asta mare. Asa cu demisia tara parca a intrat in hibernare. A fost de ajuns o saptamana de indecizie si de lipsa de fermitate si acum se vad deja efectele.
Stare de alerta in Vrancea???? Adica MAI si MAPN pot gestiona mai bine decat civilii???? Cum vine asta??? In 2012!!! Au stat si s-au certat ca chiorii PSD cu PDL si in timpul asta oameni mureau. Sau altii nu stiau daca este noapte sau zi . De atata zapada .
Este o iarna grea pentru intreaga Europa. Da, este o situatie dificila. Dar un stat nu trebuie sa ajunga sa-si condamne la moarte cetatenii pentru ca el este impotent.
Daca vara ploua, mor oameni in inundatii, daca iarna ninge, mor oameni de frig. Exista un management pentru situatii de urgenta si managementul dezastrelor. S-a auzit de ele????
Ce planuri de situatii de urgenta si pentru prevenirea dezastrelor are Romania? Care sunt expertii? Ce strategie exista?  Ce resurse sunt alocate? Ce capitol bugetar trateaza cazurile astea? AAAAAAAAAAAAAAA!!!! Liniste!
Si aveam si eu o preferata. D-na Boagiu. E de varsta mea, dar arata ca o mamaie. Ziceam ca de la prea multa munca. Dar sa dea vina pe ANM ca nu a primit la timp prognoza nu o onoreaza si o face sa arate si ca o tzatza cu basma.
In cronicile timpului astfel de situatii mai sunt consemnate. Si pe vremea lui Stefan cel Mare si pe vremea lui Brancoveanu si cam o data la 50 de ani se intampla o astfel de iarna. Cum la 50 de ani se intampla si un curemur major in Vrancea (tot in Vrancea).
Dar oamenii de pe vremea lui Stefan cel Mare macar erau  mai pregatiti sufleteste si nu depindeau de curent electric si tehnologie. Aveau provizii, lemne de foc si supravietuiau, caci nu trebuiau sa semneze zilnic o condica. Pe vremurile noastre insa dependenta de tehnologie si electricitate este spre maxim. Eu daca raman fara curent mai mult de 24 de ore sigur nu supravietuiesc.
Un nou val de ninsori loveste chiar acum Romania. Iar va fi haos si pe sosele si in orase si alti oameni sarmani isi vor da ultima suflare. Pentru ca natura este clar mai puternica decat statul roman. Si daca mai pui la socoteala si ceva incompetenta atunci ai un tablou complet al tarii.
Nici nu stiu cum sa comentez stilul lui MRU. Citez" Eu muncesc, nu comentez!".
Era pe vremuri o legenda cu o fereastra din Kremlin la care la orice ora din zi si din noapte ardea o lumina. Si oamenii treceau pe acolo si spuneau: "Tatuca Stalin munceste pentru tara!" Sper ca nu va arde si la Palatul Victoria o luminitza non stop. Sa nu se consume luminitza sperantei.
Iar lui Zeus ii recomand o confruntare cu Oncescu. Cred ca e singurul care mai poate sa-l doboare in zilele noastre. Doar asa poate mai intelege si el ca este doar un om. Si ca are de rezolvat multe probleme de mandrie si de deschidere spre dialog real, lucru care il face sa greseasca.
Caci nu a venit demisia adusa de Alba ca Zapada!
Pentru urmatorii cel putin 20 de romani morti in zilele urmatoare un "Dumnezeu sa-i odihneasca!" caci guvernul nu a putut sa-i apere.
Acum o sa va spun un mic secret. La topirea zapezilor vor fi inundatii in Romania.
Daca asteptati o atentionare de la ANM sa nu o primiti prea tarziu.
Asa ca atentie!!!!!! COD ROSU (in 45 de zile) de inundatie. In Vrancea, Buzau, Ialomita, Caras-Severin, Mehedinti.
Si ramane inca codul rosu de prostie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu