Totalul afișărilor de pagină

joi, 23 februarie 2012

Zoon Ecologikon!

Romanul este un mare iubitor si protector al naturii. :) De secole este infratit cu codrul. Mai nou se infrateste cu viscolul, nametii si ulterior inundatiile. Cand nu mai vrea sa se infrateasca cu zapada incearca sa scape de ea. Cum poate si el. Daca s-ar putea matura sub pres precis s-ar alege aceasta varianta. Cum mai nou pentru mentinerea traficului in Bucuresti se folosesc tot felul de substante (chimice) care ataca panza freatica, reteaua de canalizare si chiar si lacurile Bucurestiului. Asa ca ce sa faci cu milioanele de tone de zapada. Sa se topeasca natural. Poate prin luna mai. Asa ca trebuia luata o decizie in an electoral sa nu se mai necajeasca electoratul. Ca destul il jumuleste Petromul (sa nu uitam ca o parte din profit revine la buget si mai ales ca este cel mai bun colector de taxe si accize inghesuite in pretul benzinei!!!).
Si la un semn se aduna toate utilajele de constructie din capitala. Tot ce are roti si poate cara zapada este prezent. Si cateva buldozere si cateva Wole.
Sa vedem unde a hotarat onorabilul dom' Premar al sectorului doi sa inghesuie zapada. In lac???? Nu ca sar ecologistii cand or muri pestii! Si nu da bine la imagine pesti cu burtile in sus pe tonomate. UNDE, UNDE, UNDE????
Au gasit un locșor ascuns sa depoziteze zeci de mii de tone de zapada. Au ales un teren viran in spatele Spitalului Fundeni cu acces bun din Soseaua Fundeni. Peste 50.000 mp de teren pe care nu creste nici iarba, unde isi face veacul o familie de semi-nomazi care acum cresc si ei doi porci si cateva gaste. Asa ca locatia fiind aleasa, masinaria de partid s-a pus in miscare. Nu conta ca esti firma de salubritate, de drumuri sau de constructii. Toti au raspuns la apelul lu'dom'premar! PREZENT!!! Sa traiti!
Si au inceput basculantele cu capacitate de 20 de tone sa faca siruri de peste 30 de masini la descarcat. Cum locatia nu avea drum modernizat (macar pietruit, dar era de pamant) in circa o ora totul imprejur a devenit o chiselita de pamant amestecat cu zapada si multa mizerie. Pe soseaua asfaltata era un strat de 5 cm de mazga pe o lungime de peste 200 m. Ce avize de mediu, ce amenzi pentru murdarirea carosabilului. Astea sunt pentru fraieri!!!! Pentru operativitate un echipaj de la Politia Locala veghea din umbra la succesul misiunii.
Si cum de nu s-a intrebat nimeni unde a disparut peste noapte atata zapada? Nici presa, nici Garda de Mediu! NIMENI!!!!!
Asa ca treaba a continuat organizat. Buldozerele au facut un zid de zapada de 3 metri care delimita incinta de depozitare. Asa s-a nascut o cazemata de zapada si noroi. O hidosenie ascunsa privirii locuitorilor.
Care au rasuflat usurati ca au scapat de zapada.
Ce pudici si rusinosi suntem uneori cand nu vrem sa aflam lucruri neplacute.
Toate bune si frumoase. Dar toate chimicalele din zapada (dupa topire) vor ajunge in panza freatica din zona. Si culmea ca la nici 600 de metri sunt niste foraje in panza freatica. Cel mai mare producator de iaurturi din tara are o fabrica fix langa terenul cu pricina!!!! OUPS!!!!
Chiar productia lor nu contine decat lapte????? Si cu apa din foraje nu au nici o treaba?????
Industrii alimentare pitite prin spatele unor cartiere marginase. Locuri de depozitat zapada in acelasi areal.
Domnule Primar Ontanu chiar stiti ce faceti?????
Sau habar nu aveti ce se intampla in ograda dumneavoastra????
Daca nu ati stiut, sunteti incompetent.
Daca ati stiut, ati luat o decizie cel putin criminala.
Si asta din economie de combustibil, an electoral si clienti la lucrari cu statul care au rasuflat usurati ca locatia nu este asa departe.
Nimeni nu da de fapt doi bani pe protectia mediului in tara asta!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu