Totalul afișărilor de pagină

duminică, 26 februarie 2012

Snowshank Redemption !

Romania a fost prizoniera zăpezii pentru o luna. Ca mai toata Europa. Ce a ramas in urma sunt aproape 100 de morti (doar in Ukraina sunt mai multi), multe semne de intrebare, o stare de alerta si multe contracte de deszăpezire atribuite direct. Nici macar factura acestei ierni nu este inca completata. Cine stie, poate mai avem si zapada mieilor!
Am fost neplacut impresionat de raspunsul autorităților in fata naturii, de inconștienta celor de la volan sau a celor care au calatorit cu trenul. Si totusi am fost placut impresionat de solidaritatea umana. Cat a existat ea. Si a existat! Din toate zonele tarii. Maramureșeni, bănățeni  si ardeleni care au donat bani si alimente, sau firme de transport care au asigurat transportul bunurilor gratuit, sau firme (chiar si de security) care au pus mana efectiv la dezapezire. CINSTE LOR! Oameni cu ATV, 4x4 sau alte mașinării de zapada au incercat si reusit sa ajunga in mijlocul pustiului unde traiau semenii lor.
Cinste si Armatei Romane, ISU si Jandarmeriei. Sa fie primiti si tonele de cartofi donate de Casa Regala.
Cei mai dinamici in lupta cu zapada au fost tot intreprinzatorii privati.
Cei mai dinamici in atribuiri de contracte de dezapezire au fost tot alesii neamului si ai neamurilor.
Ca o concluzie:
- Sectorul privat ramane cel mai mare vector de progres in Romania mai ales prin IMM.
- Statul roman este vesnic luat prin surprindere,  se mobilizeaza anevoios si in final reuseste cu greu sa devina normal.
- Cea mai mica solidaritate au aratat-o primarii de mici comune din zonele afectate. Pe langa ca au actionat haotic, nu au avut nici un plan de actiune si nu aveau utilaje si nici rezerve disponibile. Aici numai batran sa nu fi!
Totusi cea mai mare dezamagire am avut-o de la BOR. Nu stiu de ce eu consider ca in fruntea apelurilor la solidaritate si la omenie ar trebui sa fie BOR. Ea ar putea canaliza dorinta de a face bine a mii de romani. Si prin donatii si prin actiune. Asa, acest gol este umplut de televiziunile de stiri care se erijeaza in formatori de moralitate si de salvare nationala. Ceea ce este si fals si periculos.  Mai consider ca Lacasul Domnului nu ar trebui sa aiba nici lacat, nici incuietoare si nici program de functionare. Daca in trecut oamenii se refugiau in Biserici in fata pericolelor, acum Biserica a devenit un observator tacut si neimplicat in lupta oamenilor cu supravietuirea. Nu cred ca exista un sat in Romania care sa nu aiba Biserica. Si nici nu am auzit de vre-o Biserica inzapezita. Nici in Vrancea, nici in Buzau nici in Ialomita. Usa Bisericilor ar trebui sa ramana deschisa credinciosilor nu doar la Botez, Nunti sau Inmormantare. Ci si la Inundatii sau la Inzapeziri. Caci sufletele umane au nevoie de calauzire, mai ales in vremuri de rastriste. Si Credinciosii ar putea mult mai usor sa-si ajute semenii nevoiasi calauziti de BOR. Altfel, locul de intalnire si socializare a urbii ramane BIRTUL!

Un film genial "SHAWSHANK REDEMPTION" a fost tradus in romana in "Inchisoarea Ingerilor". Am avut parte de o luna de " SNOWSHANK REDEMPTION" si ar trebui tradus prin "INCHISOAREA INGERILOR ZAPEZII". Caci am avut si Ingeri deghizați in oameni care au salvat suflete. Pacat ca Salvatorii Sufletelor noastre ortodoxe au fost asa de discreti.
MARE PACAT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu