Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 29 februarie 2012

i-Lustratia Rinocerilor

Cand Augusto Pinochet a fost adus in fata justitie ma intrebam ce mai vor de la un batranel senil. La fel ma intrebam despre tortionarii fascisti vanati de Mosad si adusi in fata justitiei. Ce or mai intelege batraneii din ce l-i se intampla? Dar mesajul nu era pentru cei batrani. Ci pentru cei tineri si dispusi sa repete execesele celor care parasesc drumul democratiei si normalitatii. Mesajul ar fi: Orice nedreptate se pedespeste mai devreme sau mai tarziu. Nu exista scapare. Frumos mesaj.
Dar actuala Lege a Lustratiei din Romania cui foloseste? Si ce mesaj transmite? Si mai ales cui?
Dupa 22 de ani de la Revolutie pot spune ca facem "lustratie" la piciorul de lemn.
Cine a vrut sa jumuleasca economia nationala a facut-o. Cine a vrut sa-si pune rudele pe posturi de conducere a realizat-o. Cine a vegheat din umbra la schimbare este acum pensionar.
Singurii adevarati lustrabili sunt fostii pionieri si soimi ai patriei. Poate si cineva din UTC. Dar cam atat.
AU TRECUT 22 DE ANI!  O generatie de tranzitie!
Adevaratii rinoceri isi numara ucenicii si nepotii sau ginerii plasati in punctele cheie din functiile importante din Romania.
O dovada ar fi revigorarea plusvalorii adaugate de serviciile secrete. Si la guvernare si la lupta contra evaziunii si la destabilizarea unor partide politice.
Am cunoscut o groaza de baieti destepti care in timpul studentiei au devenit membrii de partid. Si erau studenti emeriti. Sincer ii apreciam si ii apreciez in continuare. Dar de la un simplu carnet de partid la dorinta de a te integra intr-un sistem este o cale lunga si voluntara. Scuzele cu inocenta membrilor CC al UTC este cel putin vulgara. Au stiut unde merg si asta si-au dorit. De atunci sangele l-e fremata spre putere indiferent de culoarea ei. Si au mentinut visul lepadandu-se de trecut fara macar a regreta.
E prea tarziu ceea ce s-a intamplat. Chiar ca si mesaj moral. Cui prodest?
Cine mai poate discerne intre atâția ofiteri acoperiti si oportunisti de cariera.
Ar fi nevoie de o lustratie in integrum. Si un salt in timp de 22 de ani. Imposibil de realizat.
Multumim dl. Iliescu si dl. Constantinescu pentru ca ne-au ferit de rusinea de a ne lustra mai devreme.
Si lustrati si nelustrati lucrurile raman tot la fel. Adica nashpa.
Iubiti rinoceri. Stati linistiti, serviciile vegheaza! NU?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu