Totalul afișărilor de pagină

luni, 6 februarie 2012

Nihil sine S.I.E !

"Carpe D.I.E.m, quam minimum credula postero" în traducere "Culege ziua de azi și fii cât mai puțin încrezător în viitor". Asa rasunau niste vorbe romane (aproape) care au ramas mereu actuale de-a lungul secolelor.
Pupilul politic si din punctul meu de vedere viitorul Presedinte al Romaniei a fost uns astazi  Premier desemnat. Si ca si sigur confirmat de un Parlament care inca mai stie sa pocneasca din calcaie. Si sa spuna: " Sa traiti! Eventual bine".
Si pentru ce a fost tot circul asta? Pentru a prinde concluziile FMI si a putea plasa niste Certificate de Depozit prin USA. 
Cum spuneam mai devreme cu Maurul..... Dar nu toata echipa va disparea. Pe ici pe colo, cred ca vreo cinci nume (cel putin) vor supraviețui demisiei. O alta Marie cu alta palarie sau????
Obsesiv razbate ecoul aurului de la Rosia Montana.
Obsesiv strabate fiorul haosului.
Si atunci capitanul navei merge mai departe pe drumul stiut doar de el. Si cu oamenii scoliti la aceeasi scoala ca si el.
Imi aduc aminte cum ii spunea lui A.N. (la alegerile din 2004), cum de au ajuns doi comunisti ca ei sa sa bata pentru postul de Presedinte. Ceea ce este mai trist este ca imi e clar ca sistemul nu poate permite accesul unui eretic in fruntea lui. Daca scoala de la CC al UTC nu a putut cali caractere, a trebuit o reciclare la actualul DIE. Si ce frumos suna SIE. Sau e vreo diferenta?! Nu este oare scoala de conducere a Romaniei unde se obtine permisul de Conducere? Inainte il luai si de la filiala din Antwerpen.
Sincer nu il cunosc pe om si nu este corect sa comentezi daca nu cunosti. Asa ca il banuiesc plin de bune intentii. Ce ma uimeste pe mine este faptul ca un om de varsta mea a ajuns in varful piramidei (aproape de varf, varful il va atinge dupa alegerile din 2014), dar nu din mediul academic sau din cel de afaceri, ci din inima serviciilor secrete. A celor cel mai putin vizibile si considerate elitiste fata de orice alt serviciu secret roman. Frumoasa ucenicie.
Aducerea unui tanar in fruntea tarii ar trebui sa ma bucure. Filiera de unde vine ma sperie. Chiar ma tulbura.
Oare cand vor candida la Presedentia tarii doi oameni normali fara pete in CV si fara tangente cu fosta si actuala Securitate.
Ce ii pot povesti oare fiului meu cand o sa ma intrebe cine candideaza, cine castiga si cine conduce Romania?
Sper ca nu fantomele trecutului !!!
Ceea ce ma fascineaza in CV actualului Premier este:
"În anul 1993 a susţinut masteratul în Studii Ebraice la Oxford Centre for Hebrew and Jewish Studies din cadrul Universităţii Oxford, iar la 27 martie 2004 a obţinut doctoratul în istorie modernă la Facultatea de Istorie a Universităţii “Al. I. Cuza” din Iaşi, cu o teză cu tema “Convertire şi integrare în societatea românească la începutul epocii moderne”, avându-l ca îndrumător ştiinţific pe acad. prof. dr. Alexandru Zub."
Ma intreb cine pe cine converteste si cine pe cine integreaza????
In rest numai de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu