Totalul afișărilor de pagină

vineri, 3 octombrie 2014

Conspiratia politicienilor !

Ieri am scris despre Putere. Si la un moment dat scria ceva despre referendum!  Si uite asa mi-am adus aminte de referendumul din 2009 !
Ia sa recapitulam putin?
""ARTICOLUL 2 - Suveranitatea
(1) Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.
(2) Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.""
Daca interpretam putin si in loc de GRUP citim Parlament, ce avem oare?
Prin 2009 , mai exact  la 22 noiembrie 2009, în același timp cu primul tur al alegerilor prezidențiale a avut loc si un Referendum . Buletinele de vot cu cele două întrebări ale referendumului au fost tipărite în două culori diferite, buletinul de vot nr. 1 în culoarea negru, iar buletinul de vot nr. 2 în culoarea albastru. Cele două întrebări au fost:
Sunteți de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?
Sunteți de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?
Pentru a fi validat, era nevoie de prezența la urne a unui procent de 50%+1 din numărul de alegători. Autoritățile au anunțat că 50,16% din electorat și-au exprimat voturile ceea ce a determinat validarea referendumului.
Potrivit datelor parțiale ale BEC, 77,78% dintre români s-au exprimat în favoarea trecerii la un parlament unicameral.
Asadar cine avea ceva de pierdut? Un grup de oameni care in mod frecvent ne calaresc de aproape 25 de ani. Ei pot fi cunoscuti si sub numele de Parlamentari si alcatuiesc ceea ce ar trebui sa fie expresia cea mai inalta a democratiei reprezentative. LEGUITORII NOSTRI! A treia putere in statul roman. Pe scurt eu l-am identificat cu grupul care se comporta ca o fiinta vie. Isi apara interesele si fiinta. 
PARLAMENTUL ROMANIEI!
Am cautat si eu pe net ce motive juridice ar impiedica aplicarea rezultatului referendumului.
Iata ce am gasit :
""Curtea Constituţională prin decizia nr. 682 din 27 iunie 2012 dispune în considerente că referendumul, indiferent de caracterul său – decizional sau consultativ – cum este cazul referendumului naţional din anul 2009, reprezintă o modalitate de exercitare a suveranităţii naţionale iar într-un stat de drept voinţa populară, exprimată cu o largă majoritate (în cazul de faţă, 83,31% dintre voturile valabil exprimate), nu poate să fie ignorată de reprezentanţii aleşi ai poporului.""
sau
""Curtea Constituţională prin Decizia nr. 1/1995 privind obligativitatea Deciziilor pronunţate în cadrul controlului de constituţionalitate dispune că efectul general obligatoriu al deciziilor sale se ataşează nu numai dispozitivului, ci şi considerentelor pe care se sprijină acesta.""
""Problemele deduse spre consultare poporului în 2009, aprobate prin referendum, sunt obligatorii pentru organele statului, inclusiv pentru Parlament şi Comisia de revizuire a Constituţiei atât în sens pozitiv cât şi în sens negativ. În sens pozitiv, în condiţiile în care Parlamentul şi autorităţile competente trebuie să implementeze în mod efectiv voinţa populară exprimată, iar în sens negativ în condiţiile în care nicio autoritate nu poate adopta o lege, de orice natură ar fi aceasta (constituţională sau ordinară) care să contravină celor încuviinţate de popor.""
Si atunci stau si ma intreb si eu:
CE FEL DE TARA SUNTEM NOI???
UNDE ESTE DEMOCRATIA???
Nimeni nu mai sufla un cuvant despre referendumul din 2009!!! Acum suntem la final de 2014!
De ce oare?
Sa votati bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu