Totalul afișărilor de pagină

joi, 9 octombrie 2014

Cumintenia Pamantului !

20 de milioane de euro sunt bani multi ! Mai ales pentru Romania! Pentru mostenitorii acestei capodopere brancusiene inseamna restul vietii fara probleme. Mai insemna si un comision generos pentru casa de licitatie si mai insemna tot un comision la fel de generos pentru casa de avocatura.
Daca vorbeam de 2 km de autostrada sau de cateva hectare de teren in zona de nord a capitalei, eventual un teren MApN, lucrurile cu siguranta stateau altfel. Pentru ca aici existau mult mai multi specialisti dispusi sa negocieze cu statul roman.
Asa lucrurile stau mult mai simplu. Ai banul, iei cumintenia. Nu ai banul, ramai fara cumintenie. Fara alte comisioane, fara alti intermediari.
Eu personal nu sunt de acord ca statul sa plateasca aceasta suma. Si nici o alta suma.
Nu sunt de acord cu varianta ca a fost retrocedata ilegal. Nu mai cred ca acum mai exista astazi  un judecator dispus sa isi puna pielea pe bat in cazurile mult mediatizate. Cel mai sigur se pensioneaza!
Solutii:
Expunerea unei copii in Muzeul National de Arta. Cati din cei care vad statuia stiu ca este un original sau nu???
Chiar stau si ma intreb cine isi da seama ca un tablou in spatele unui geam de protectie este un original sau nu???
Sau (si) schimbarea legislatiei:
Parlamentul ca tot este omnipotent sa dea o lege asa incat nici un obiect din Tezaurul National sau un alt obiect de patrimoniu sa nu poata fi vandut in strainatate. Sa ramana doar in Romania, eventual cu posibilitaea de a fi expus in alte muzee doar cu girul Muzeului National de Arta si asta pe baza de reciprocitate.. Sa il cumpere muzeul sau orice alt investitor din strainatate , dar sa nu il scoata din tara!
La cate legi s-au dat sa se acopere furturi masive si tot felul de alte manareli asa o lege este usor inofensiva.
Asa de ce nu sa ia cineva castelul Bran si sa il transfere in (zic si eu) USA pe modelul castelelor irlandeze si scotiene stramutate in USA!
Ar fi o chestie asta ! NU?
Cred ca este vorba de cuimintenia pamantului, dar romanesc. Nu de aiurea. Si statuia asta isi trage seva din pamantul romanesc. Si aici trebuie sa si ramana. Nu conteaza cine o are in proprietate.
Ce parere aveti domnule Nastase? Nu a mai ramas nici un maruntis prin casa? Ca doar faceti acum economie cu barbieritul?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu