Totalul afișărilor de pagină

joi, 9 octombrie 2014

Generatia Contra !

Prima oara in viata mea am votat in 1989 pentru alegerile de pe vremea lui Ceausescu, parca era ceva cu Frontul Democratiei si Unitatii Socialiste. Nu vreau sa mai imi aduc aminte de acele vremuri. Ceea ce totusi mai tin minte este ca am pus stampila de mai multe ori ca sa se anuleze votul. Dar cu toata bravada mea in circumscriptia mea a iesit cine trebuia cu 100 % din voturi. Am inteles inca de atunci ca nu conteaza cine si cum voteaza, ci cine numara voturile.
De atunci am votat pe ideea de impotriva. Am votat impotriva lui Iliescu si a comunismului cu fata unama. Am votat cu Constantinescu, nu pentru ca eram un fan si ca ma convinsese cu personalitatea lui. De fapt a fost tot un vot impotriva. Am votat tot impotriva lui Vadim.
Si am ajuns in vremurile noastre. Am votat cu Basescu, nu pentru ca m-a fermecat si ca il vedeam conducatorul mesianic, ci tot impotriva lui Nastase si apoi impotriva lui Geoana.
Acum ma vad iar in situatia de a vota impotriva. Impotriva lui Victor Viorel Ponta. Pentru ca el nu poate fi presedintele care sa ma reprezinte. Nu ma identific deloc cu acest om.
Stateam si ma gandeam cat de usor este votul pentru unii.
Ei stiu exact cu cine sa voteze. Au stiut din prima clipa a democratiei.
La inceput nu au vrut sa isi vanda tara. Mai tarziu nu au vrut sa vina americanii. Putin mai tarziu erau orpilitati de Tapul care le da peste cap lumea. Au rasuflati linistiti cand multi s-au alaturat in votul anti-Vadim. Si atunci parca era un consens national. Ce vremuri !!! Si a aparut brusc marinarul care a coagulat toate secretiile josniciei romanesti. Atat de multa ura nu cred ca a mai existat in Romania dupa 1990. A mai fost si momentul singular al referendumului. Si atunci oamenii identificasera exact dusmanul. Eu iar eram paralel cu istoria si isteria maselor.
Si acum ma uit la lista cu cei 13 candidati. Stiu ca sunt 14, dar unul nu se pune. Peste 40% dintre romani stiu sigur ca el este cel mai bun conducator. Eu nu as avea curaj sa merg cu el pe munte avandu-l drept ghid.
Cum de ma aflu asa de debusolat in mijlocul unor oferte asa variate. Din 13 oameni cum nu ma pot identifica cu nici unul?
De ce trebuie sa fiu contra?
Cand altii isi arata dragostea si stiu exact unde este binele? De ce nu pot fi si eu credincios?
De ce eu am impresia ca iubesc principii si nu persoane? De ce am impresia ca adevarul nu este acolo unde sunt cei multi? De ce oare nu ma pot identifica cu majoritatea?
Si totusi voi merge la vot. Macar din datorie pentru conștiința mea.
Sa Contrati bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu