Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 octombrie 2014

Victor Victoria !

Este titlul unui film celebru din anul 1982 ! Un musical !
Nu o sa va povestesc aici despre film. O sa va povestesc despre cineva care vrea sa para altcineva. Adica o Victoria care vrea sa apara ca un Victor si asta in fata unor homosexuali.
Sa zicem ca stim clar cine este Victoria. Este vocea clara a democratiei cu toleranta zero pentru coruptie. Numele ei complet este Victoria Nuland. Vorbeste uneori fara a da nume clare, despre abuzuri, despre derapaje si mai ales despre oameni care si-au pirdut busola democratiei si onoarea. Catarati pe disperarea populara intrupeaza conducatori (unii in devenire) care au uitata jocul democratic si au impins in fata pana la extrem notiunea de democratie neliberala.
Si acum sa trecem la Victor, liderul care vrea sa para democrat dar este in toata fiinta lui de un autocratism feroce cu influente de despot luminat. Culmea este ca in aceasta categorie intra doi de Victor si nu unul singur. Asa ca mai corect titlul meu ar trebui sa fie = Victoria si Victorii! Doi Victori vecini. Dar manati de aceeasi viziune de a pune pumnul in gura democratiei, de a viola instututiile democratice si de a jongla cu majoritatea parlamentara in a umili cele mai elementare notiuni de democratie.
De a haitui mass-media neaservita, de a cumpara politicieni dispusi sa schimbe tabara si in general de a tine sub control absolut toate institutiile statului, eventual cu oameni aserviti.
As vrea sa inchei cu un citat din discursul doamnei Victori Nuland care nu a fost citat:
""For more than 20 years, Central Europe has been the canary in the coal mine for the promise of a Europe whole, free and at peace. The example set by the countries of this region has also inspired others around the world that they, too, can fight for democracy, free markets, rule of law and human dignity. As the President said in Warsaw in June, "The blessings of liberty must be earned and renewed by every generation - including our own." We must renew our commitment today - to our citizens and to each other; at home and around the world. We are stronger together, and many around the world who crave the same freedom we enjoy are depending on us.""
Iata si o traducere cu adnotari personala:
""Pentru mai mult de 20 de ani, Europa Centrală a fost canarul din mina de cărbune (in minele de carbune minerii aveau in colivie canari pentru ca ei detectau cu mare usurinta (adica mureau) gazele de mina , mortale si pentru mineri) pentru promisiunea unui Europe unite, libere convietuind în pace ( Exemplul canarului in colivie se poate traduce ca fiind un senzor foarte important la orice derapaj de la democrarie, mai ales in tari care au suferit enorm in urma dictaturilor comuniste). Exemplul dat de țările din această regiune a inspirat de asemenea pe alții din întreaga lume, care si ei pot lupta pentru democrație , piețe libere , stat de drept cat și demnitatea umana . Așa cum a spus președintele Obama în Varșovia în iunie , " binecuvântările libertății trebuie să fie câștigate și reînnoite de fiecare generație . Inclusiv de propria noastră generatie" Trebuie să ne reînnoim angajamentul nostru de astăzi - al cetățenilor noștri și si intre noi ; la fiecare acasa cat și în întreaga lume . Suntem mai puternici împreună iar multi din întreaga lume care își doresc si ei aceeași libertate de care ne bucurăm, depind de noi .""
Ideea care imi vine in minte acum ar fi ca fiecare generatie ar trebui sa faca cate o Revolutie pentru a darama tiranii, chiar si in stadiu incipient. Doar asa putem intelege cu adevarat cat de mult valoreaza democratia si cat este de important sa nu o pierdem, culmea prin alegeri libere!!!
In final m-am gandit cum ar suna numele amestecate ale protagonsitilor:
Asadar Victoria Nonta si Victor......
Sa votati bine! Sau sa mai faceti o Revolutie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu