Totalul afișărilor de pagină

luni, 20 octombrie 2014

In cautarea nemuririi !

Sunt fascinat de personalitatea lui Alexandru Macedon! Cred ca am citit zeci de carti despre el, am vazut cateva documentare si tot descopar lucruri noi. Intodeauna m-am intrebat care a fost motorul care l-a pus in miscare? Ce cauta el ??? Si apoi ma mai intrebam de ce a avut acel traseu in campania lui de invingere a Imperiului Persan? Si cea mai grea intrebare : De ce s-a oprit in India?
Acum cred ca stiu cateva raspunsuri!
Ce cauta el : NEMURIREA!
Întotdeauna Alexandru s-a crezut de origine divina. Din pacate ranile din lupta ii demonstrau aproape in fiecare zi conditia lui muritoare. Sa nu uitam faptul ca Alexandru nu era un conducator din spatele liniilor de lupta. El conducea atacul. Calare pe extraordinarul Bucifal, cu parul lui blond si cu armura aurie, in lumina soarelui parea insusi Apolo. Mai ales ca a cauta si a gasit si armura lui Achile.
Si cum cauta el nemurirea? Cautand Fantana Nemuririi. A studiat mai toate textele puse la dispozitie de profesorul lui Aristotel. Adica cam toata baza de date a antichitatii. Si a aflat despre Fantana Nemuririi. Care este tangential mentionata si in Biblie. In legendara gradina a Edenului.
Si asa incepe faimoasa lui actiune de cucerire a lumii, sau de cautare a Fantanii Nemuririi.
Daca chiar vroia sa cucereasca Imperiul Persan il putea ataca direct fara a face ocolul in Egipt pana la Siwa si fara a merge pana aproape de izvoarele Tigrului si Eufratului si mai ales nu mai continua expeditia de uzura in zona Himalaya spre izvoarele Indului si ale Gangeului. Si peste toate ar fi intoarcerea din drum cand aproape invinsese oastea indiana cu elefantii ei cu tot.
Intrebari-Intrebari-Intrebari ???
Ce oare o fi avut cu saracuta Dacie pe care a atacat-o prima si prima data? Cand erau atatea alte lucruri mai importante???
De exemplu  raderea de pe fata pamantului a cetateii Teba! Sau putin mai tarziu omorarea si/sau trimiterea in sclavie a locuitorilor cetatii Tyr (absolut toti)!
Sa plecam de la ideea ca Alexandru ar cauta Fantana Nemuririi pentru a obtine NEMURIREA si astfel transformarea lui in Zeu!
Sa zicem ca a urmat o pista proasta in Dacia!
Sa zicem ca drumul pana la oaza si templul-oracol din oaza Siwa a fost si pentru a obtine mai multe informatii despre fantana cautata si mai putin de declararea lui ca fiu a lui Amon-Ra.
Sa zicem ca si ocolul pana la izvoarele Tigrului si Eufratului le-a facut tot in cautarea Fantanii Nemuririi. Si sa zicem ca tot fara succes. A fost o incursiune scurta cu o mana de oameni la nord de orasul Nisibis inaintea bataliei de la Gaugamela
Daca analizam putin poza atasata o sa ramanem surprinsi de drumul in zig-zag din zona Himalaya.
Din anul 330 iH pana in 325 iH este intr-o cautare perpetua si haotica a Fantanii Nemuririi.
Se pare ca a ajuns foarte aproape de ea dar nu indeajuns incat sa bea din ea. Nu a avut probleme majore cu oastea indiana. O putea strivi daca chiar dorea asta. Dar el cauta altceva.
A urmat o rascoala a intregii armate macedonene-persane (avea deja o oaste mixta) si dupa ce sta izolat trei zile in cortul lui face ceva ce nu mai facuse niciodata. CEDEAZA!!!
Si asa lipsit de motorul vietii si de scopul lui se stinge incet-incet.
Moartea lui Hefaiston l-a deprimat total.
Daca si Alexandru Macedon a suferit de depresie ce sa mai zic de oameni obisnuiti.
Moartea pandea la un colt.
Saturn isi facuse datoria!
Nemurirea a ramas sa fie inca descoperita. La fel si Fantana Nemurii de la intrarea in Shambala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu