Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 22 octombrie 2014

Darth Victor !

Darth Victor Lord Sith !
Scriu aceste randuri zambind si stiind ca cine citeste asa ceva nu are cum sa inteleaga, pentru ca nu se uita la Star Wars si cine s-ar uita la Star Wars nu ar citi postarea mea. Asa ca este o  totala si inutila pierdere de energie. Dar...
Seria Star Wars creata de George Lucas in 1977 mi-a marcat copilaria si mai nou si varsta actuala prin vizionarea alaturi de Andrei a povestii in forma desenelor animate.
BLA BLA BLA!
Ideea principala a povestii este existenta unei forme de viata inteligente in interiorul celulelor numita midi-chlorian. Sau oarecum pe intelesul nostru ar fi spiritul. Orice om ar avea in el midi-chlorian. Daca concentratia de midi-chlorian este depasita atunci avem in fata noastra un manuitor al Fortei.
Dar si aici lucrurile nu sunt asa de simple. Pentru ca Forta are si ea ca toate celelalte, doua laturi. Una luminoasa si una intunecata. Cei care folosesc partea luminoasa a fortei sunt cavalerii Jedi, iar cei care sunt de partea intunecata sunt Lorzii Sith. Cavalerii Jedi sunt organizati intr-un ordin militar. Seful lor este Joda. In schimb lorzii Sith lucreaza doar in tandem. Un profesor si un invatacel. Atat si nimic mai mult.
Si de aici mitologica lupta intre bine si rau!
Partea cea mai interesanta este ca latura intunecata a Fortei a fost asa de puternica incat a paralizat latura luminoasa a Fortei impiedicand-o sa o sesizeze.
Ca o recapitulare a lorzilor Sith:
Darth Sidious (Cancelarul Palpatine) avand ca prim invatacel pe Darth Maul. Urmatorul invatacel a fost Darth Tyranus ( Contele Dooku) omorat de ultimul invatacel Darth Vader ( Anakin Skywalker).
Si toate astea s-au intamplat sub nasul vigilentilor Jedi. Dar totul este bine cand se termina cu bine!
Si cu asta s-a terminat povestea Star Wars. Acum a mai ramas doar seria REBELS de vizionat!
M-am tot gandit si am gasit in zilele mele niste asemanari:
Ion Iliescu a avut ca invatacel pe Adrian Nastase. Care l-a avut ca invatacel pe Victor Ponta.
Marea mea intrebare Darth Victor Lord Sith pe cine o avea de invatacel?
Latura intunecata a democratiei exista. Si se transmite din profesor la invatacel, pana ce ultimul ajunge profesor si isi cauta si el un invatacel.
Doctorul a ajuns Profesor! Cine oare sa fie Invatacelul? Si cine sa fie George Lucas?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu