Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 15 octombrie 2014

Sistemul

Sistemul a avut nevoie de 25 de ani pentru a lua in casatorie cu acte in regula fatuca pe care o siluieste de ceva vreme, aceeasi fatuca pe care a violat-o si tatal sistemului vreme de 50 de ani. Oricum este un pas inainte. Macar acum cine vrea sa inteleaga, poate intelege exact cine va fi mirele. Este exact acelasi care l-a infrant pe Constantinescu in scurtul concubinaj cu fatuca. Adica cel care a realizat acel melange a trois cu sperantele si idealurile romanilor. Creat pe vremea lui Iliescu prin sacrificarea partii vizibile a aisbergului din fostul sistem, noul sistem a stat mai in umbra pana acum. Cand a gasit de cuviinta sa ia legal si ultima bruma de speranta care mai ramasese poporului roman.
De ce este groaznic ceea ce se intampla? Pentru ca fata hidoasa a cancerului nedemocratic poarta si un nume. Are o fata. Si va si ajunge prin alegeri libere si democratice presedintele Romaniei. Garantul separarii puterilor in stat. Separarii de cine?
Si totusi sa zicem ca este un bun roman si nu a incalcat nici o lege! Si acum este curat, independent si cu trecutul sters din minte.
OK!
Dar ia sa ne gandim putin.
Putem vorbi despre acelasi om? Sa zicem ca viata lui pana in 1997 ar fi fost aceeasi. Si vine momentul 1997. Ce s-ar fi intamplat cu el fara sa jure credinta SIE? Mai avea el aceeasi traiectorie profesionala? Mai avea el aceeasi vizibilitate? Mai avea el aceeasi notorietate?
Va rog sa imi spuneti si mie alte nume de procurori de la parchete de sector sau din tara!  AAAAAAA! Nici un nume?
Nu cumva titlul de doctor si postul de sef al corpului de control al primululi ministru se datoreaza exact saltului in viata oferit de SIE? Si de acolo pana aici si acum  a fost ca si cum te-ai da cu sania. Trebuie doar sa ai grija sa nu cazi de pe ea.
In viata succesul poate veni de la usile care se deschid in fata ta. Dar daca altcineva deschide usile? Daca tu mergi la sigur. Daca cinva iti sopteste in ureche secretele care se afla in spatele fiecarei usi. Daca pentru tine nu mai exista nici un mister. Doar o realitate hada.
Cum ar fi Romania daca un astfel de om ar fi presedinte. De fapt asta conteaza mai putin. Ar fi vorba despre sistemul lui de valori si cum vede el lumea. Si cum ar intelege sa conduca Romania.
Ma tem pentru viitorul nostru in cadrul UE si NATO.
Ar fi pacat sa le pierdem.
Sa acoperiti bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu