Totalul afișărilor de pagină

joi, 8 septembrie 2011

9/11 S-a intamplat de ziua mea !

De ziua mea s-a zguduit New York-ul. Cine sa te mai uite asa. Si cand puteau alege o gramada de alte zile. De ce tocmai ziua in care vroiam si eu sa ma distrez si sa sarbatoresc sa devina o zi de doliu, rugaciune si reflexi?!. Asta va ramane asocierea dintre mine si New York.
Au murit oameni. Oameni nevinovati. Care aveau copii si neveste si o viata inainte. Si erau sanatosi si fericiti.
Acesta a trebuit sa fie pretul pentru ca lumea sa conștientizeze ca o un nou tip de pericol se naste si creste.
Ceea ce se intampla acum in lume, criza actuala, isi are radacinile in acele clipe. Pretul platit a fost imens si inca factura nu a fost incheiata.
Presedintele Clinton lasase visteria USA cat de cat plina. Tiparnita era oprita si lumea avea o oarecare stabilitate.
Si asemenea unui cutremur care loveste din senin, reducandu-te la starea animalica si coplesit fiind de forta naturii, o lume a ramas ingrozita cu ochii la TV. O mare parte din ea suferea si o foarte mica parte se bucura. Da, au fost si oameni care s-au bucurat. Acei oameni sunt si ei o parte din planeta aceasta si traiesc in alte vremuri. Dar si ei trebuie respectati si intelesi.
Din acel moment, portile cheiltuielilor cu masurile de securitate si cu razboaiele au fost sparte. Nimic nu a mai contat. America a riscat sa devina un stat politienesc, libertatiile civile sa fie compromise si insasi notiunea de democratie sa fie reinterpretata.
Un RAU a nascut un RAU mai mare. Si a bantuit prin lume cu un zambet hidos luand viata a din ce in ce mai multor oameni. Care si ei aveau copii si neveste si inca o viata inainte.
Ne-am suit cu totii intr-un "roller coaster" sau "montagne russe" si nu prea mai stim cum sa il oprim.
Am ajuns sa ne para normal sa fim puricati pana la os pe aeroporturi, sa fim fotografiati, amprenati si filmati si introdusi in imense baze de date.
Pentru "BINELE mai MARE" acceptam " raul mai MIC" si traim cu falsa impresie de "politically correct".
In numele anti-terorismului uneori suntem terorizati. Sume enorme de bani sunt cheltuite peste tot pentru "siguranta noastra". Si ne mai miram de ce avem criza.
SUPERPOLITISTUL creat are nevoie disperata de bani pentru: upgrade, mentenanța, putere de calcul, transmisie de date, timp de satelit, noi sateliti, oameni specializati samd, toate astea de la natiuni îmbătrânite cu datorii istorice si cu multi imigranti pe cap.
Lumea actuala nu mai poate continua asa. Nu se poate rupe planeta in doua si zidi un imens nou "zid chinezesc". Solutia este in egalizarea vietii pe Pamant si nu in realizarea unei prăpăstii intre intre bogati - saraci, nord - sud, albi - negri, crestini - musulmani etc.
Avem acelasi ADN, suntem toti mamifere bipede si unii avem credinta intr-o Divinitate (sau forme si nume ale Divinitatii).
Trebuie sa fim asemenea unei pasari Phoenix si nu putem fi scutiti de partea cu cenusa?
Avem in noi gena autodistrugerii?
Dupa ce am parjolit mai mult de jumatate din padurile planetei, dupa ce am crescut spre cote alarmante concentratia de CO2 din atmosfera, dupa ce am omorat (eliminat) zeci de mii de specii de animale si pe celelalte le-am semi - domesticit sau inebunit, NOI cel mai mare PREDATOR al planetei continuam cu AUTODISTRUGEREA.
Pe motiv de culoare, de religie, de orientare sexuala, nationalitate..... toleranta noastra este aproape de zero.
Unii spun ca traim intr-o conspiratie iudeo-masonica si ca nimic nu este intamplator, altii spun ca progresul este inevitabil, altii spun ca niciodata nu vom fi toti egali si ca este o himera periculoasa.
Eu spun ca lumea actuala este stramb cladita, nedreapta si in curand se va prabusi.
Avem nevoie de alte valori care sa o guverneze si sa o duca mai departe in viitor.
Trebuie deschisa o noua pagina si in economie si in diplomatie si chiar si in politica.
Altfel 9/11 va fi doar ceva la o scara mult mai mica.
Cred ca avea dreptate cine spunea :
" Contradictia fundamentala a actualului sistem economic este munca tot mai generalizata si insusirea profitului tot mai individual" as adauga eu si acte sociale si caritabile tot mai scazute.
Lumea poate fi un loc mult mai bun daca am vrea cu adevarat asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu